На думи много хора в това Народно събрание се изказваха

...
На думи много хора в това Народно събрание се изказваха
Коментари Харесай

Продадоха мача. ГЕРБ, ДПС, БСП, Възраждане и Български възход спират влизането в еврозоната според ДБ

На думи доста хора в това Народно заседание се изказваха какви горещи последователи са на влизането на България в еврозоната, на каузи - " продадоха мача ". Това сподели от парламентарната трубуна, в декларация от името на " Демократична България " (ДБ), ръководителят на икономическата комисия Мартин Димитров.

Повод за думите на Димитров е забавянето на промени в Кодекса за застраховането, които може да са спънка пред приемането на България в еврозоната, както изясни . Заседанието на икономическата комисията в понеделник беше прекъснато поради липса на кворум и до гласоподаване на законовите промени не се стигна. На него участваха единствено депутати от “ПП ” и “ДБ ”, както и двама представители на ГЕРБ, които се изрекоха срещу тях. Това е второто провалено съвещание на парламентарната комисия, която трябваше да прегледа поправките. Предишното провалено заради липса на кворум беше в петък.

За да няма кворум в комисията, има сделка сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " Български напредък ", тъй като те дружно не идват, сподели през днешния ден Мартин Иванов. Според него това е направено с ясното схващане, че основават голяма спънка пред влизането на България в еврозоната т.е. са съгласни да жертват България и нейното участие в еврозоната в името на други цели.

Според Иванов проблемите в застрахователния бранш от последните шест години, през които ръководи ГЕРБ, не са решени. " Можеше да бъдат решени от отрасловия регулатор - не е направено, тъй като това състояние ви харесва ", обърна се Димитров към ГЕРБ. " За да имате опрощение, си намерихте тематиката с повишаването на " Гражданска отговорност ", добави той. По тази логичност и влизането ни в Шенген може да вдигне цената на " Гражданската отговорност ", тъй като това е повече придвижване на коли, разяснява ръководителят на икономическата комисия. По същата логичност срещу Шенген ли сте, попита риторично депутатът.

Димитров сподели още, в случай че изпуснем влака в този момент по виновност на някои от политическите сили, изключително на " евроатлантиците от ГЕРБ ", не се знае по кое време ще има нова покана за еврозоната.

Минаха 15 години, откогато сме член на Европейски Съюз, и това е първата опция за България да влезе в еврозоната, сподели ръководителят на икономическата комисия. И предизвести, че може идната покана да бъде след години и цената за България може да бъде убийствено висока.

А еврозоната значи да бъдем в центъра на взимане на решения на Европейски Съюз, да не бъдем във втората или третата скорост и вие в този момент се отказвате от тази голяма опция поради някакви нерешени от 6 години проблеми, сподели Димитров.

Той добави, че в тези сложни времена, в които нарастват лихвените проценти, да не си в еврозоната, където са по-ниските лихви, може да значи загуба на богатство, на стопански напредък, вложения, работни места. Как може вашият финансов министър Владислав Горанов(ГЕРБ) да е подписал тези задължения, и когато пристигна гласуването, вас да ви няма, обърна се към ГЕРБ Димитров.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР