На Дондуков 2 за разговори с президента бяха и две

...
На Дондуков 2 за разговори с президента бяха и две
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС няма да подкрепят новия кабинет, ДПС не дадоха категоричен отговор

На " Дондуков 2 " за диалози с президента бяха и две от обединенията, които остават в съпротива - ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. За ГЕРБ-СДС бъдещият кабинет е " фейс въжен превоз на служебния ", а Движение за права и свободи обявиха, че страната има потребност от постоянен кабинет.

И при двете срещи - президентът Румен Радев съобщи, че на три следващи избора хората са дали своя глас за смяна. И добави, че ще бъде сериозен към всяко ръководство.

ГЕРБ-СДС няма да поддържат държавното управление. Смятат, че в него ще има президентска квота. А дали Движение за права и свободи биха дали своят вот " за " - Мустафа Карадайъ отговори, че това не опонира на законите на физиката. Той обаче не разяснява дали, в случай че Бойко Рашков остане вътрешен министър, Движение за права и свободи ще поддържат държавното управление.

След изборите има смяна и всички би трябвало да се преценяват с нея - по този начин президентът се обърна към ГЕРБ-СДС.

" Вие към този момент се заявихте като градивна съпротива, само че мога да ви уверя, че както бях сериозен към Вашето ръководство, по този начин ще бъда сериозен към всяко бъдещо ръководство ", сподели Румен Радев, президент на България.



От ГЕРБ-СДС предизвестиха, че предстоят рецесии и по тази причина е нужен нов вид разговор.

" Месеци на чегъртане и репресии белязаха тази година. Трябват мостове, обществото ни е прекомерно разграничено. През тази една година служебното държавно управление и президентската институция разделиха обществото в допълнение. Надявам се новият Ви мандат, стилът на ръководство да е различен ", уточни Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.



ГЕРБ-СДС няма да поддържат ляво-либерално държавно управление. Смятат, че в новия кабинет ще има президентска квота.

" И тази коалиция няма да е четворна, а ще е петорна ", съобщи Даниел Митов - ГЕРБ-СДС.

" Според анонсите новото държавно управление е фейслифт на служебното, ние ще го държим виновен наред с всички партии, които вземат участие и поддържат държавното управление ", сподели Томислав Дончев, ГЕРБ-СДС ".



Пред Движение за права и свободи президентът посочи, че хората на три следващи избора са дали своя глас за смяна.

" Очакванията на обществото ни са за постоянно държавно управление и по тази причина за нас е значимо мнението на всяка една от политическите групи за активността на новия парламент, за упованията, свързани с работата на бъдещото държавно управление и неговото образуване ", изясни президентът Румен Радев.



Трите избора са резултат от политическата рецесия в страната - счита водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

" Предодоляването на политическата рецесия може да се случи посредством разговор. Страната има потребност от постоянен кабинет предвид на множеството рецесии, пред които сме изправени ", уточни Мустафа Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи.



След срещата на въпрос дали има възможност Движение за права и свободи да гласоподава " за " държавното управление Мустафа Карадайъ съобщи:

" Дали има възможност? Мисля, че това не опонира на законите на физиката ".

А дали Движение за права и свободи имат народен представител, който да охранява парламентарната група - отговори Мустафа Карадайъ отговори по този начин:

" Мен ли ме визирате? Да, защита съм на всички български жители ", сподели Мустафа Карадайъ.

От обединенията, които ще останат в съпротива - " Възраждане " ще беседват с президента по време на утрешните съвещания.

По тематиката работиха Милена Кирова, Александър Марков, Десислава Маркова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР