На днешното заседание трябва да стане ясна и датата, на

...
На днешното заседание трябва да стане ясна и датата, на
Коментари Харесай

ДПС решава съдбата на партията и какъв ще пътят на „сглобката“

На днешното съвещание би трябвало да стане ясна и датата, на която ще се събере Националната конференция, с цел да избере новия водач на Движение за права и свободи.

Десет дни, откакто стана ясно, че ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ подава оставка, а Ахмед Доган се връща персонално да поеме оперативното управление до избора на нов водач,  днес е значим ден за редиците на Движение за права и свободи, само че и за бъдещето на “сглобката ” и изобщо за политическото развиване на страната.

Как ще се случи това?

Този петък се събира Централният съвет на придвижването, съвещанието ще управлява персонално Доган. За късото време от оставката до сбирката на ЦС на Движение за права и свободи бяха дадени задоволително знаци, с цел да се чака с любознание какъв прочит ще им даде водачът.

През това време Делян Пеевски пое и официално ролята на лидер на партията в Народното събрание. Както и дейна роля във форматите, на които със съуправляващите се договарят основни въпроси като бюджета, ориста на съветския нефт и на държавното управление като цяло.

Припомняме, че във вторник се организира съвещание на Централното оперативно бюро и, че Доган го е управлявал дружно с Делян Пеевски. Карадайъ не е участвал, както и сваленият от поста непосредствен до него зам.-председател Ахмед Ахмедов.

В четвъртък Карадайъ беше изваден и от парламентарните комисии, в които членуваше, въпреки да остава народен представител към този момент. И той, и Ахмедов бяха в тази по вътрешна сигурност и публичен ред. Карадайъ не получи място в никоя друга, а Ахмедов бе пратен в тези по правата на индивида и по спорта.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР