На днешното заседание на Министерски съвет приехме норамтивни промени по

...
На днешното заседание на Министерски съвет приехме норамтивни промени по
Коментари Харесай

Пеканов: Очакваме над 1,3 млрд. евро тази есен по Плана за възстановяване и устойчивост

" На днешното съвещание на Министерски съвет приехме норамтивни промени във връзка с по този начин наречения координационен съвет за подготовка на Република България за участие в еврозоната ", разгласи служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

" Нашата цел е всички тези процеси, които към този момент са стартирали да продължат да се случват без забавяния и без прекъсвания. Знаете, че има народен проект за въвеждане на еврото. Той беше признат от постоянния кабинет. Там бе заложена индикативна дата, целева дата 1 януари 2024 година. Наша отговорност като длъжностен кабинет е всички процеси, които би трябвало да се случват в идните седмици, да се случват без забавяния ", изясни Пеканов. 

За служебния кабинет приоритет са участието в Шенген, в еврозоната в Организацията за икономическо съдействие (ОИСР), добави служебния вицепремиер. 

" Днес България и служебното държавно управление подаде първото искане за заплащане на Плана за възобновяване и резистентност. По него страната ни чака тази есен над 1,3 милиарда евро за планове и промени, които да се влеят в стопанската система ни и да я създадат по-устойчива и по-силна ", заяви Пеканов.

Очаквайте детайлности! 

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР