На днешното заседание на Министерски съвет бе приет Законопроект за

...
На днешното заседание на Министерски съвет бе приет Законопроект за
Коментари Харесай

Вижте кои хартиени удостоверения отпадат до края на годината

На днешното съвещание на Министерски съвет бе признат Законопроект за облекчение на административните тежести, като това бе един от главните прироитети в управническата стратегия на ГЕРБ.

Вицепремиерът Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител... към профила и Росен Желязков, ръководител на Държавна организация "Електронно ръководство ", обясниха че се чака да отпаднат 12 хартиени удостоверения до края на годината, тъй като предстоят промени в редица закони и законови постановления. Това са удостоверения, свързани с БУЛСТАТ, с гражданско, служебно и имотно положение, с услуги на Национален осигурителен институт и други. Очаква да отпаднат изцяло най-малко осем от тези удостоверения, а за четири това ще е отчасти. Целта на измененията е администрацията да работи в полза на българските жители.

До средата на октомври Министерски съвет ще внесе в Народното събрание предложенията за законови промени за административната промяна, сподели Дончев. Анализът от потребността за цифровизация на хартиените масиви на администрациите ще бъде изработен от Министерството на правораздаването. Преобразуването в дигитален тип на една страница с формат А4 коства 3-4 стотинки, добави Желязков. На оптимизация към този миг подлежат една четвърт от 605 административни услуги. Тя включва понижаване на времето и на таксите за услугите, сподели вицепремиерът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР