На днешното заседание на Комисията за безопасност на движението (КОБД)

...
На днешното заседание на Комисията за безопасност на движението (КОБД)
Коментари Харесай

В Русе настояват: Държавата да обезопаси участъка, където загинаха двама младежи

На днешното съвещание на Комисията за сигурност на придвижването (КОБД) в община Русе бе решено с единогласие да се предложи на АПИ и ДАИ да обезопасят сектора на бул. " България " от страната на бензиностанция Лукойл, в посока от Русе към Бяла. Там в ранните часове на 16 май при драматичен случай починаха двама младежи от русенското село Тръстеник.

 Абитуриентка и рожденик починаха след удар в спрял ТИР в Русе (видео) Виж още

На АПИ се предлага:
- да се слагат знаци В27, забраняващи прекъсването от двете страни на пътното платно, след входа към бензиностанция " Лукойл "
- да се сложи Г-образна мантинела в площта сред входа и изхода на бензиностанцията, при метода към нея
- да се маркира платното за придвижване
- да се сложи указателна табела за най-близкия паркинг след бензиностанцията

На дневен ред бяха и аварийните направления на атракционното влакче в Младежкия парк. Предложени и признати бяха две различни трасета, които ще се употребяват при осъществяване на мероприятия по главния маршрут.

Така влакчето ще продължи разходките си, без да пречи на разхождащите се в парка. Обсъдена бе и скоростта на атракциона, като КОБД реши оптималната да бъде 15 км/ч.

Комисията разиска и писмото, изпратено от ръководителя на Българската федерация по волейбол Любо Ганев до Община Русе във връзка " Златна Европейска лига за дами по волейбол " на 18 и 20 юни. Молбата на Ганев е за обезпечаване на паркинг и маршрут на придвижване на рейсовете, пренасящи тимовете, които вземат участие в надпреварата.

По този мотив се реши:
- Приема затварянето на ул. " Петко Д. Петков " в сектора от ул. " Г.С.Раковски " до пл. " Свобода " за интервала от 18 до 20 юни в това число, за всевъзможен тип МПС, като се изключи гостите на хотел " Дунав плаза " и рейсовете, обслужващи тимовете от финали на " Европейска златна лига - дами ". За този интервал ул. " Петко Д. Петков " да се алармира за в двете посоки придвижване в сектора от ул. " Г.С.Раковски " до ул. " Муткурова ", с цел да се обезпечи влизането и излизането на рейсовете, пренасящи участниците в шампионата.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР