На днешното си заседание хърватското правителство обяви края на епидемията

...
На днешното си заседание хърватското правителство обяви края на епидемията
Коментари Харесай

Хърватия обяви край на епидемията от коронавирус

На днешното си съвещание хърватското държавно управление разгласи края на епидемията от ковид, съобщи Хина. Това заяви министър-председателят Андрей Пленкович по време на откритата част на съвещанието, оповестява Българска телеграфна агенция. 
Правителството взе това решение, откакто Хърватският институт за публично здраве предложи на министъра на опазването на здравето Вили Берош оповестяването на края на епидемията от ковид в Хърватия и министерството счете това предложение за основателно. Приехме решение за края на епидемията от ковид в Хърватия. Вече няма опасност за публичното здраве от Ковид-19. Важно е да извлечем поучения от тази огромна здравна рецесия. Хърватският институт за публично здраве ще разгласява рекомендации какво да е държанието в новите условия, съобщи Пленкович.
В Хърватия от епидемията от Ковид-19 починаха 18 213 души. 1 273 256 са записаните като заболелите от ковид и 1 254 564 са оздравелите. В страната са били сложени 5 361 812 дози ваксини против коранавирус. Ваксинирани с две дози ваксини в страната са 2 251 555 души, съгласно данни на здравните управляващи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР