На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и

...
На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и
Коментари Харесай

КПКОНПИ иска отнемане на имущество за над 1,5 млн. лв. от приближена до Арабаджиеви

На днешното постоянно съвещание Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/ одобри решения за внасяне на искове за лишаване на нелегално добито имущество на обща стойност 3 102 381,76 лева

В Окръжен съд - Пловдив ще бъде предявен иск против Елена Маркова в размер на 1 551 608,61 лева, като се претендира и отнемането на три недвижими парцела и лек автомобил. Тя е упрекната от прокуратурата за това, че за интервала от началото на 2017 година до 31.08.2018 година, като участник в проведена незаконна група, е оказала логистична поддръжка /осигуряване на банкова касета, превоз и защита на парични средства/ на Вълчо Арабаджиев и Маринела Арабаджиева, като е знаела, че средствата са добити от данъчни закононарушения по отношение на активността на „ Захарен комбинат Пловдив “ АД и „ Виктория Груп Корпорейшън “ АД.

Две искови молби се внасят в Софийски градски съд. Едната е против Валентин Цолов в размер на 1 354 879,19 лева Той е упрекнат в това, че като подстрекател и помощник, съзнателно е склонил друго лице да изтегли незаконно забележителна парична сума посредством подправено пълномощие, с желание да я присвои.

Иск за 195 893.96 лева се предявява и против Георги Георгиев, упрекнат в присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на амфетамини на територията на София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР