На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и

...
На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и
Коментари Харесай

КПКОНПИ внася искове за отнемане на имущество за 12,5 млн.лв.

На днешното постоянно съвещание Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество(КПКОНПИ) реши да внесе искови молби за лишаване на имущество в окръжни съдилища в страната, на обща стойност 12 499 244. 06 лева, както следва:
- в Софийски градски съд: иск за 11 636 905.89 лева против 62-годишния Алексей К., жител на Руската Федерация. През 2015 година той е осъществил привидна договорка и е присвоил 86 броя жилищни парцели, намиращи се във ваканционен комплекс в с. Кранево, община Балчик, оповестиха от комисията.
Сделката е осъществена от Алексей К., в качеството му на шеф и представляващ компания „ О.Т.7 “ ЕООД с посредничеството на прокурист, а покупател е офшорна компания със седалище Република Белиз, Белиз сити. Прехвърлянето е осъществено в миг, в който едноличният притежател на капитала на сдружението /Международна капиталова банка - Москва/, прави опити да го освободи като шеф, след установени към този момент измами и злоупотреби с повереното му за ръководство имущество. След блокиране на регистърното произвеждане, единствено за един ден /16.02.2015 г./ 86 жилището са „ продадени “ на офшорното сдружение, за обща сума от 775 000 евро – приблизително по 4500 евро на ваканционен апартамент, без парите да постъпят в банката, притежател на сдружението – продавач. Алексей К. е притеглен в качеството на обвинен от прокуратурата.
- в Окръжен съд – Варна: иск за 178 853.53 лева против юрист Мирослав А. В интервала 02.06.2015 г.-16.02.2017 година, в гр. Варна, същият е поддържал в подвеждане свои клиенти, че ще посредничи при подготовка на документи и ще взе участие от тяхно име в оповестени търгове за обществена обмен на недвижимо имущество. Други свои клиенти той е заблуждавал, че ще взе участие в договаряния за покупка на парцели, инспекция на положението и цялостна подготовка на документите за реализиране на договорка. Общият размер на породената имотна щета е 505 623.09 лева, като Мирослав А. е предаден на съд с обвиняване за машинация в изключително огромни размери, представляваща и изключително тежък случай.
В Оценка за съвместимост – Варна е импортиран и още един иск на стойност 154 986.93 лева против Стефан Р., упрекнат в данъчни закононарушения.
В Окръжен съд – Пазарджик е импортиран иск в размер на 528 497.71 лева против Кирил Н., упрекнат за държане на акцизни артикули без бандерол.
Вижте още:
Съдят руснак в Добрич, упрекнат в заграбване на над 11,4 милиона лева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР