На днешната дата през 1989 г. на 78-годишна възраст си

...
На днешната дата през 1989 г. на 78-годишна възраст си
Коментари Харесай

„Обичай първо себе си и всичко ще се нареди“: вдъхновяващата философия за живота на Люсил Бол

На днешната дата през 1989 година на 78-годишна възраст си отива една същинска комедийна легенда на Холивуд, Люсил Бол.

В историята на киното тя е запомнена с помощта на емблематичната си роля на занимателната и постоянно създаваща проблеми Луси Рикардо от сериала от 50-те години „ Обичам Луси “.

Там тя си партнира със своя брачен партньор Деси Арнас . След като бракът им се разпада, Люсил се заема с други упешни комедийни сериали през 60-те и 70-те години.

Брюнетка по рождение, Люсил трансформира огненочервената си коса в своя запазена марка също толкоз, колкото комедийния си гений и заразителния смях от екрана.

Дори и да не сте попадали на подиуми от телевизионното шоу на Бол, нейната роля в шоубизнеса е по-голяма от това да бъде една от първите в действителност занимателни актриси в малкия екран. Тя става пионер за дамите във време, когато мъжете освен преобладават, само че и диктуват разпоредбите в промишлеността.

 люсил бол Getty

Люсил стартира кариерата си като модел и певица, като първоначално е считана за треторазрядна актриса без особена вероятност за триумф . След като се снима в доста филми без необикновен триумф, брачният партньор ѝ Деси Арнас я предизвиква да се опитва в малкия екран. Така, когато по-късно притегля интереса на CBS, Люсил съумява да ги убеди той да бъде нейният екранен сътрудник.

Основавайки телевизионната продуцентска компания Desilu Productions, Бол става първата жена, която управлява лично холивудско студио . Освен това тя е половинка в първата междурасова двойка, представяна в миналото по малкия екран , както и си извоюва да бъде първата бременна актриса, която играе бременна жена по малкия екран.

В последна сметка Люсил се трансформира в една от най-обичаните и авторитетни фигури в Холивуд, а също по този начин и една от звездите с най-дългогодишна кариера, притежател на 4 награди Еми  и на други влиятелни оценки във филмовата промишленост.

 люсил бол Getty

С подобен впечатляващ лист от достижения, не е изненада, че Люсил е имала изострен разум, храброст и мъдрост.

Своята простичка философия за живота тя ни е завещала посредством някои свои вдъхновяващи цитати и парченца мъдрост, които всички можем да използваме, с цел да ни заредят с оптимизъм и убеденост.  В галерията събрахме 10 от тях:
 Вдъхновяващите цитати на Люсил Бол  Вдъхновяващите цитати на Люсил Бол  Вдъхновяващите цитати на Люсил Бол  Вдъхновяващите цитати на Люсил Бол
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР