На днешната дата - 05.05 се навършват 8 години от

...
На днешната дата - 05.05 се навършват 8 години от
Коментари Харесай

8 години от смъртта на Чочо Попйорданов

На днешната дата - 05.05 се навършват 8 години от гибелта на обичания български артист Чочо Попйорданов. Той си отива на 48-годишна възраст поради случай на Боянските гробища, където е заровена майка му, напомня Блиц.

Петър Попйорданов умира в „ Пирогов “, към 6 часа сутринта на Великден, 5 май 2013 година, в резултат на черепно-мозъчна контузия с непълнота на мозъчния дънер, породена при рухване от 2 метра височина в гробищния парк „ Бояна “.

Поклонението му се състои в Народен спектакъл „ Иван Вазов “. Попйорданов е заровен покрай неговата умряла майка в Боянските гробища.

През 2016 година е почетен посмъртно с премия „ Икар “ от Съюза на българските актьори за чест и достолепие. Същата година, посредством съдействието на Столична община, архивите на театрите и околните другари, сътрудници и родственици на Чочо, е открита краткотрайна галерия в памет на Попйорданов.

Чочо Попйорданов е роден на 11 юни 1964 година в София.

Завършва ВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов “ през 1989 година със компетентност актьорско майсторство и е възпитаник на Крикор Азарян и Тодор Колев.

Играе в спектакъл „ София “, Малък градски спектакъл и в Народния спектакъл „ Иван Вазов “. Сред най-популярните му постановки са „ Сън в лятна нощ “, „ В полите на Витоша “, „ Бурята “, „ Човекът, който прави дъжд “, „ Кимоно “ и други
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР