На държавните бензиностанции хората ще видят реалната стойност на горивата.

...
На държавните бензиностанции хората ще видят реалната стойност на горивата.
Коментари Харесай

Караниколов: Държавната компания дава възможност за повече публичност

" На държавните бензиностанции хората ще видят действителната стойност на горивата. Цените на държавните бензиностанции ще бъдат действителни ", разяснява министърът на стопанската система Емил Караниколов в ефира на bTV.
Караниколов обърна внимание на ограниченията, подхванати от страната през последните три години. Той напомни, че три служби са формирали звено, които управляват данъчните хранилища, рафинерии.
„ Прие се Закон за горивата, който беше признат със съществени митинги, с промяна от Комисия за защита на конкуренцията, че законът не основава задоволителна конкуренция, той беше модифициран “, изясни Караниколов една от стъпките какво прави страната за горивата.
В отговор на рецензиите на президента Румен Радев, че страната не се е справила с регулацията на бранша, Караниколов уточни, че има самостоятелна комисия за надзор върху горивата , която си прави работата,
Министърът напомни, че страната има два данъчни склада, които имат спомагателни празни размери – концепцията на ръководещите тези обекти да преминат към новото държавното дружество.
Дадем ли спомагателни мощности – доста други участници ще може да влязат на този пазар, което значи по-добри цени и по-голямо качество на горивата “, повтори министърът към този момент излагана от него теза.
На въпрос дали дейностите на страната не подкрепят различен състезател на пазара, икономическият министър отговори: „ Държавната компания дава опция за повече гласност и бистрота, ние не споделяме, че единствено страната ще може да употребява складовете, а в противен случай – колкото повече участници, толкоз по-добре “ . Караниколов добави, че съгласно Комисия за защита на конкуренцията няма задоволителна конкурентност сега, мнението е от предходната година.
По думите му по време на пандемията е имало доста динамични цени на горивата и са засечени разминавания сред ниските цени на петрола и цените по бензиностанциите.
" Ще изградим и мрежа за зареждане на електрическите коли. Ако България не покаже, че желае да построява такава инфраструктура, то автомобилните компании няма да имат тласък за вложения ", разкри Караниколов част от диалозите с автомобилните производители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР