На дъното на Тихия океан са открити повече от 5

...
На дъното на Тихия океан са открити повече от 5
Коментари Харесай

На дъното на Тихия океан са открити повече от 5 000 странни дупки

На дъното на Тихия океан са открити повече от 5 хиляди странни дупки …На относително дребна част от дъното на Тихия океан, край западното крайбрежие на Съединените щати, се следят няколко хиляди вдлъбнатини с разнообразни размери, произходът, на които не е изцяло явен (HiddenTruth.site).За това оповестяват учени от Monterey Bay Aquarium Research Institute (MBARI).По-големите ями са със междинна широчина 175 метра и дълбочина – към пет метра. Формата им е съвсем идеално кръгла.През последните няколко години, експерти от MBARI и други организации, са разкрили над 5 200 такива дупки, като “едра шарка ”, на повърхност от към 1 300 квадратни километра. Засега, това е най-голямата централизация на сходни обекти в Северна Америка.

 n1 1 - На дъното на Тихия океан са открити повече от 5 000 странни дупки
Съвсем неотдавна, учените изследват по-подробно дъното край Калифорния. Факт е, че там желаят да построят енергоцентрала, само че първо би трябвало да проучат добре локалните условия.
Четете още: Странната Антена на Елтанин, открита на дъното на АнтарктидаС помощта на сонари, инсталирани на самостоятелни подводни транспортни средства, са открити хиляди дребни ями или микродепресии. Ширината им е към 11 метра, а дълбочината – към метър. Нещо повече, формата им не е кръгла, а овална.

 n2 1 - На дъното на Тихия океан са открити повече от 5 000 странни дупки
Преди, сходни депресии по морското дъно са открити и на други места по света, а произходът им се дължи основно на излъчванията на метан.Въпреки това, откривателите от MBARI не откриват доказателства за този газ в дънните седименти или във водата в този район.

 Голяма и дребни дупки
Голяма и дребни дупки Данните от сонара, показващи пластовете дънни утайки, сочат, че тези точки са били неактивни през последните 50 хиляди години.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР