На дълбочина 3 метра в Червено море експертът по морска

...
На дълбочина 3 метра в Червено море експертът по морска
Коментари Харесай

Учени местят корали в Червено море, за да ги спасят

На дълбочина 3 метра в Червено море специалистът по морска екология Асаф Звулони улавя с ръка червен корал, захванал се за стълб на нефтена платформа, съобщи Франс прес. Планирани са работи по поддръжката на нефтената платформа, която се придвижва в морето. Ако намерилите леговище там корали не бъдат преместени, часовете им са преброени, предава Българска телеграфна агенция.

Звулони и сътрудника му Асаф Хабари обличат водолазни костюми, с цел да се гмурнат във водата екипирани с длета и чукове. " Трябва да ги спасим - сподели Хабари. - Важно е да се запази здравето на екосистемата. " Той слага длетото си в основата на корала и стартира деликатно да нанася удари.

Коралите употребяват като неестествен риф пилоните на платформата, конфигурирана в морето край курорта Ейлат в южната част на Израел. След като аленият корал се е отделил от ударите с чук, Звулони грижливо го слага паралелно до други корали в пластмасова кутия. След това Хабари и Звулони излизат на повърхността, където ги чака корабчето, което ги е довело на място. То се насочва към близка подводна обсерватория, където огромна част от коралите ще бъдат превозени. По-малка част ще бъде изпратена в образователни заведения и аквариума на зоопарка в Йерусалим. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР