На част от пунктовете такива съоръжения изобщо няма, а там

...
На част от пунктовете такива съоръжения изобщо няма, а там
Коментари Харесай

Празни фургони без обзавеждане очакват бежанците по границите ни

На част от пунктовете такива уреди въобще няма, а там където са построени - няма никого

Празни фургони по границите ни чакат бежанците. Проверка на сподели, че на част от пунктовете такива уреди въобще няма, а там където са построени - няма никого. От началото на рецесията в Украйна 36 хиляди души са влезнали у нас, половината обаче не остават тук.

Фургоните и палатките при Дуранкулак, откъдето минават множеството бягащи от войната, имат ток, само че остават празни. Няма обзавеждане, няма и искащи да останат в тях. На Дунав мост при Русе има построен единствено пункт на БЧК за закуски и питиета. На този стадий фургон за административни услуги не е нужен, тъй като искащи да аплайват за статут на емигрант няма.

Само за украинците, поискали статут на бежанци, могат да бъдат отпуснати 40 лв. дневно от страната за хората, които са ги приютили. За останалите решение към този момент няма.

- А кой покрива този краткотраен престой. Например, в случай че в този момент влязат в България и би трябвало да останат един - два дни, по-късно имат желание да изоставен?

- Всичките тези, които имат потребност и са регистрирани, единствено за тях може да се поеме ангажимент. Нашата концепция да помогнем единствено на тези, които са извънредно нуждаещи се, на майките с деца, сподели министърът на туризма Христо Проданов.

Изплащането на помощите за приемащите украински жители към момента не е почнало, а президентът Румен Радев уточни, че организацията за банкет на бежанци и реакцията ни на рецесията са закъснели.

29 дами и деца от Болград дойдоха в Ямбол. Те ще останат в хотела на Христо Дянков, който ги приема със лични средства.

Този хотелиер ще получи от страната по 40 лв. дневно на човек, само че единствено, в случай че настанените аплайват за статут на бежанци.

„ Българите са доста дружелюбни, предложиха детска градина за детето, всички са с огромни сърца и имат действителни оферти за помощ. Страхотни са “, сподели Натали Мусто.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР