На Борисов му трябва причина да хвърли оставка. БСП и

...
На Борисов му трябва причина да хвърли оставка. БСП и
Коментари Харесай

А. Райчев: Има ненавист към елита, хората биха последвали Слави или Мая Манолова

„ На Борисов му би трябвало причина да хвърли оставка. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи могат да излязат от Народното събрание и да го принудят, само че не го вършат. Те не желаят това да се случи. Той ще си тръгне самичък “, предвижда Райчев. „ Двете мощни фигури, които хората биха последвали са Слави Трифонов и Мая Манолова. Въпросът е дали Манолова би се разграничила от Българска социалистическа партия “.
Това съобщи социологът Андрей Райчев. Според него се е натрупала гигантска злоба към елита. Борисов има един потребен ход – да направи нещо изпреварващо. Райчев даде образец: " Да се разграничи от ГЕРБ и да сътвори нов политически план ".

Голямото разрешение е дали Борисов не се трансформира в пленник на несъгласията на патриотите.

Социолозите Боряна Димитрова и Андрей Райчев разясниха и митингите в страната:

За мен няма еднопосочен отговор за какво хората стачкуват. Протестите са разнородни. Изключително забавни са групите, които стоят зад митингите. Те не могат да бъдат поставени под общ знаменател. Това пък сподели социологът Боряна Димитрова пред Българска национална телевизия.

„ Това не са небогати хора. Не е митинг на бедността, тъй като множеството хора могат да си разрешат да извадят 15 лв. и да си платят горивото. През 90-те години хората стачкуваха поради предишното – комунизма, от този момент до 2017 години митингите бяха за сегашното. Хората не могат да устоят. Дотогава Борисов като пожарникар ги потушаваше. Изсипва една кофа вода и взема решение казусът. Сега митингите са за бъдещето. Наблюдаваме нещо сравнимо с появяването на Цар Симеон, минаваме на нов стадий. С идването си той разруши двуполюсния модел. Има едно всеобщо неодобрение от живота. Пред нов стадий сме, съобщи социологът Андрей Райчев.

„ Това, което виждаме не е толкоз всеобщо и не обгръща огромни групи. Ние виждаме, че нямаме такава настройка за всеобщо отприщване на неодобрение, че не може да се живее повече по този начин. Имаме спонтанни ядра на митингите “, добави Райчев.

„ Въпреки спада на поддръжката към ГЕРБ, тоева не усилва тази към Българска социалистическа партия. Тук има политически прочит. Въпросът е какво ще прави Българска социалистическа партия след месеците на мощна политическа интензивност и все пак загуби изборите “, позволи Димитрова.

„ Българска социалистическа партия няма да ръководи, те не могат да поемат властта. Идеята, че ще получи 2 милиона гласа е неразумна. Народът не преглежда неприятния ГЕРБ и положителното Българска социалистическа партия. Има омерзение към елитите. Има всеобщо чувство за крадци във властта. Ако митингът каже: “Дайте да свалим властта “ - ще я смъкват и никой не може да ги спре. Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Борисов са нежелани. Хората са се нагледали на нелепости “, счита Райчев.

Има рецесия на ръководството, заключи Боряна Димитрова. „ Голямата рецесия, която хората изпитват е рецесия на морала. Усещат, че властта не им дава това почитание, което им дължи. Няма сега настроения за предварителни избори. Българска социалистическа партия има потребност от мощен съдружник “, съобщи тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР