На борда на превзетия от пирати кораб край бреговете на

...
На борда на превзетия от пирати кораб край бреговете на
Коментари Харесай

Потвърдено: Български гражданин е сред отвлечените край Бенин моряци

На борда на завладения от пирати транспортен съд край крайбрежията на град Котону в Бенин се намира един български жител. Той е и капитан на нападнатия контейнеровоз. Това удостовери Министерство на външните работи, получили удостоверение по дипломатически път от Португалия и от Федерална република Германия.
11 от членовете на екипажа на контейнеровоза „ Томи Ричер “ са на независимост, само че капитанът и седем от моряците остават в пиратски плен.
Корабът плава под португалски байрак, а транспортната компания, която го обслужва, е основана в Германия.
По предписание на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева от през вчерашния ден под наблюдението на общоприет шеф по случая работят интензивно дирекция „ Ситуационен център “ на Министерство на външните работи, българските посолства в Абуджа, Рабат, Берлин, както и Постоянното посланичество на България към Службата на Организация на обединените нации и другите интернационалните организации в Женева. Действията се координират и с Изпълнителна организация „ Морска администрация “.
Още през вчерашния ден с нота е поискана информация от Министерство на външните работи на Бенин по случая, само че досега не е получена такава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР