На балотажа ще се сблъскаме с партийно организиран вот на

...
На балотажа ще се сблъскаме с партийно организиран вот на
Коментари Харесай

Радев: На балотажа ще се сблъскаме с организиран вот на картела на статуквото |

На балотажа ще се сблъскаме с партийно проведен избор на картела на статуквото. Единственият метод да победим ресурсите им, да надделеем над лъжата и операции, е да сме мобилизирани. 

Това съобщи президентът Румен Радев, който дружно с Илияна Йотова разяснява първите резултати от изборите. 

Според него изборите са посочили решимостта на обществото да скъса с корупцията, беззаконието и авторитаризма:  " Опитите за мимикрия и операции за да се разколебаят хората очевидно не сполучиха. Поздравяваме всички партии, които влизат в новото Народно заседание ".

Радев изясни, че партиите би трябвало да сформират държавно управление, което да е реформаторско, антикорупционно, да има ясно изразено болшинство и да не оставя подозрения за зависимости. 

Относно президентските избори той съобщи, че е ясно е, че ще има балотаж, като резултатът дава оптимизъм, само че ще е неточност да си мислим, че изборите са предрешени: " Ще разчитаме на всички политически сили, които бяха с нас тази акция, както и на гласувате на жителите, които желаят България да е съвременна страна ".

На въпрос за какво не се е съгласил на спор с нито един претендент за президент, той изясни, че не може да дебатират с всички 23 кандидат-президентски двойки, а за това по кое време ще е дебатът сред него и проф. Анастас Герджиков Радев съобщи, че това ще го решат инициативните комитети. 

Президентът разяснява и изборната интензивност, като изясни, че това е проблем и би трябвало да отговорят освен социолозите, само че и партиите. " Много фактори оказват въздействие на изборната интензивност ", счита той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР