На Балканите има забележителна дипломатическа рамка за сътрудничество, смята гръцкият

...
На Балканите има забележителна дипломатическа рамка за сътрудничество, смята гръцкият
Коментари Харесай

Ципрас за срещата в Букурещ: На Балканите има забележителна дипломатическа рамка за сътрудничество

На Балканите има забележителна дипломатическа рамка за съдействие, счита гръцкият министър председател Алексис Ципрас, представен от в. " Контранюз ".

Оценката е била дадена на състоялата се през вчерашния ден в Букурещ четиристранна среща с присъединяване на държавните и държавни ръководители на България, Гърция, Румъния и Сърбия, предава Българска телеграфна агенция.

Изключително значимо е, че четиристранното съдействие на Балканите се институционализира и неговата цел е балканските страни да дефинират процесите в региона въз основа на целите на народите, а не въз основа на задачите и стремежите на трети страни, споделил Ципрас на срещата.

Гръцкият министър-председател окачествил този балкански формат като самодейност с особена тежест, защото задачата му е поощряване на съдействието, развиването и мира в района.

Балканите са регион, който е бил подложен на тествания от националистически прояви, борби, войни и конфликти, само че в това време е район с доста благоприятни условия.

Нашият район се намира във време, изпълнено с доста провокации, само че и със обилни шансове. Нашите начинания са насочени към съдействието и координацията сред нашите страни, европейската интеграция и европейската песпектива на Западните Балкани, споделил още Ципрас, обявявайки, че идната четиристранна среща ще се състои в Солун в края на юни с присъединяване на министрите на превоза и инфраструктурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР