На българският пазар първоначално ще дебютира във версия пълен хибрид

...
На българският пазар първоначално ще дебютира във версия пълен хибрид
Коментари Харесай

Шестата генерация на Honda CR-V

На българският пазар в началото ще дебютира във версия цялостен хибрид e:HEV

• Версии цялостен хибрид e:HEV и Plug-in хибрид e:PHEV
• Нови и комфортни функционалности на асистиращите системи за водача от Honda SENSING
• Първокласен интериор и водещо в класа пространство
• Спортен и мощен дизайн – еволюция на познатия до момента контур
• Динамично шофиране с усъвършенствани комфорт и финес
• Богатият софтуерен пакет обезпечава нови равнища на съгласуваност за клиентите

Шестата генерация на Honda CR-V идва с усъвършенствания във всяко отношение и предла напълно комбиниране от динамичност, деловитост и грациозност. Флагманският SUV в гамата на Honda се предлага като цялостен хибрид (e:HEV) във разновидности с предно предаване и 4х4, както и като Plug-in хибрид (e:PHEV) с предно. CR-V е първият европейски автомобил на Honda, обзаведен с обогатения пакет от асистенти и системи за сигурност, обединени по името Honda SENSING 360. На българския пазар в началото ще дебютира версията e:HEV.

Познатата до момента цялостна хибридна система на Honda e усъвършенствана, батерията е с по-компактни размери, моторът – по-ефективен, а новата технология e:PHEV обезпечава елекритечски пробег до 82 км с помощта на по-големия си пакет от високоволтови акумулатори.



Напълно новият CR-V резервира досегашния си контур, само че с изменен дизайн. Предницата е по-агресивна, само че в същото време стилна, с необятни отвори на радиаторната решетката, която е очевидно друга за двете версии. Вертикалните стоп-светлини и мигачи откъм гърба с LED лампи основават изцяло нов светлинен автограф. С по-дългата си колесна база и по-широката си стойка, CR-V предлага вътрешно пространство, сравнимо с това на колите от D-сегмента на категорията SUV. По-големите пропорции на модела също обезпечават повече пространство за краката на пасажерите от втория ред, само че и повече място за багаж. Освен това усъвършенстват и цялостната непоклатимост на автомобила.

Пълен хибрид и Plug-in хибрид
Наред с обичайното и познато ни от предходното потомство на модела хибридно задвижване, Honda към този момент предлага и Plug-in вид.
Двигателят с вътрешно горене и в двете версии е бензинов, 2,0-литров, 4-цилиндров с непосредствено впръскване по цикъл на Atkinson. В силовия елемент са направени усъвършенствания. Те включват горивна система с многостепенно непосредствено впръскване под високо налягане, високоефективен катализатор, задействан при ниски температури, изцяло уретанов похлупак на мотора, отлична шумоизолация и други

Версията e:HEV

Версията e:HEV е с познатата ни и неведнъж награждавана хибридна система на Honda, съчетаваща бензиновия ДВГ с два електромотора и автоматизирана трансмисия. Обновеният задвижващ електромотор и генераторът разрешават нарастване на въртящия миг от 6,5% до 335 Нм. Досегашните обороти на мотора също са нараснали и в този момент диапазонът им е сред 1500 и 14 500 об/мин, а резултатът от това е по-висока със 7% макс. скорост.
Промените в настройките на трансмисията включват второ предавателно отношение, когато моторът е обвързван непосредствено към колелата. Друго усъвършенстване към хибридната задвижваща система се показва в смалените размери на блока за ръководство на зареждането (Power Control Unit - PCU) и на интелигентния блок на зареждането (Intelligent Power Unit - IPU).
Увеличението на мощността спрямо предходното потомство на CR-V е еднакво на по-уверено ускорение и по-бърза реакция при натискане на педала. От 0-100 км/ч разновидността с предно предаване форсира за 9,0 сек, а този с четири задвижващи колела – за 9,4 сек, преди да доближат оптималните си скорости от 194 км/ч и 187 км/ч надлежно.
Освен с по-добрата динамичност новото издание на системата e:HEV се отличава и с нараснали равнища енергийна успеваемост и понижени нездравословни излъчвания. В смесен цикъл цената им е малко под 134 г/км, а разходът - едвам 5,9 л/100 км за версиите с предно излъчен и надлежно 151 г/км и 6,7 л/100 км за разновидностите с четири задвижващи колела.

Версията e:PHEV

Разработена на основата на потвърдилата се към този момент система e:HEV за самозареждащи се хибриди, батерията на e:PHEV е с по-голям потенциал (17,7 кВтч) и с олекотно вградено зарядно. Това увеличено електрическо подкрепяне значи, че моторът може да работи на по-ниски обороти и много по-безшумно и икономично. Високоволтовата батерия разрешава и пробег от 82 км единствено в електрически режим. Съответно стойностите са към този момент 18 г/км нездравословни излъчвания и разход от едвам 0,8 л/100 км при изцяло заредена батерия. При цялостен спад на заряда ѝ тези стойности ще се усилят, защото в този случай автомобилът се трансформира в обичаен хибрид, съпоставим с разновидността e:HEV с предно предаване.
Портът за зареждане е ситуиран от ляво, над предния ляв калник се отваря с едно натискане на капачето му. При системата e:PHEV блокът за ръководство на зареждането е обвързван с нагревателя на батерията и това е отлично решение при студено време с минусови температури. Когато температурата на високоволтовата батерия е 25 градуса, новият CR-V реализира 100-процентов заряд единствено за 2,5 часа, с помощта на мощността на зарядното устройство от 6,8 кВт.
Като част от обвързваните услуги за системата e:PHEV потребителите могат авансово да възнамеряват зареждането да се случва в най-удобното време и при най-изгодни цени на електричеството. Освен това имат опция за предварителна конфигурация на мечтаната температура.

Още по-големи комфорт и сигурност
Това е най-безопасният CR-V с помощта на новата структура на каросерията и усъвършенстваните технологии. Шестото потомство на модела е първият автомобил с Honda SENSING 360, пакет от асистенти и системи, настоящи в радиус от 360 градуса. Това е част от тактиката на японския производител за нулева смъртност с при злополука с автомобил от марката.
Версията e:PHEV разполага с спомагателна напречна греда на пода за нараснала отбрана на интелигентния блок на зареждането (IPU) и пасажерите при положение на непряк удар. Въздушните възглавници са общо 11 на брой, включително и предна централна, която пази пасажера и водача при възможен удар сред телата им. Налична е още една нова за коленете в зоната на предните две седалки.

Honda SENSING 360

Honda SENSING 360 включва предна камера със 100-градусов преглед, милиметров радар и четири ъглови радара, с цел да предложи цялостен 360-градусов преглед към автомобила. Благодарение на това CR-V разпознава пътни линии, мотоциклети, велосипедисти и други транспортни средства.
За първи път Honda вкарва в собствен модел сигнализация за непряк трафик начело, която осведоми водача за съществуването на други транспортни средства от ляво и от дясно при тръгване след прекъсване или при придвижване с ниска скорост.
Подобрена система за различаване на пътни знаци ги открива и ги демонстрира на инструменталния панел зад кормилото, както и на хедъп екрана. Тя е обвързвана с адаптивния автопилот, с цел да предложи контролиране на скоростта с едно допиране. За първи път в европейски модел системата ще демонстрира знаците авансово, да вземем за пример „ иден знак стоп “.
Асистентът за попречване на удар при промяна на пътната лента също е незаместим асистент на водача. Спирачната система за попречване на ПТП кара автомобила да спре при положение на заплаха от неминуем преден удар. Първо известява със звуков сигнал, а по-късно задейства автоматизирано спирачките.
Новост при модела е и асистентът при тапи, който снема натоварването от водача при придвижване с ниска скорост в натоварен трафик, като резервира дистанцията от предностоящия автомобил и поправя кормилото, с цел да остане CR-V в лентата си. Когато трафикът намалее, системата незабележимо превключва към помощник за съблюдаване на пътната лента. Новост при модела е и самостоятелното паркиране. Този „ паркинг водач “ действа взаимно със звуковия радар и системата от камери с няколко вероятности. Открива място за паркиране, даже при положение, че то не е обозначено с маркировка. След като водачът избере подобаващата локация, системата поема контрола върху педалите за газта и спирачките, кормилото и селектора на трансмисията, с цел да паркира или извади автомобила. Активира се с три лесни стъпки от специфичен комутатор и сензорен бутон от екрана.

Първокласен интериор и водещо в класа пространство

Отпред ни посреща изчистено, ниско ситуирано арматурно табло с вентилационен отвор по цялостната ширина, централно инсталиран 9,0-инчов екран на инфоразвлекателната система и 10.2 ” мултиинформационен екран зад кормилото. Всяка от версиите е с самостоятелна стилиска на интериора, като Plug-in хибридът е с извънредно спортно оформление на металния панел с украса вид „ пчелна пита “. Коженият салон е композиция от естествена и висококачествена еко-кожа. Стандартното съоръжение е повече от богато, като предните седалки са с отопление, а при по-високото равнище Advance – и с вентилация. На задния ред седалки е реализирано пространство, почтено за SUV от сегмент D, като мястото за краката е с 16 мм повече по отношение на предходния модел.

CR-V предлага едно от най-големите товарни пространства в класа си – 587 л за версията e:HEV, а за e:PHEV – със 72 л повече с помощта на регулируемия товарен под. Задните седалки се плъзгат напред с до 190 мм, което разрешава елементарно преместване на по-дълги предмети. Вратата на багажника е с нов и по-тих повдигащ механизъм, като отварянето и затварянето се случват доста по-бързо по отношение на същото деяние при предходното потомство на модела.

Спортен образ

10 мм по-широк, с 80 мм по-дълъг от предшественика си, новият контур на CR-V е пораснал във всички направления и е придобил по-спортни контури. Колесната му база е увеличена с 40 мм.
Купувачите могат да избират сред шест цвята, измежду които изцяло новите Diamond Dust Pearl, Canyon River Blue Metallic и Gold Titan Metallic, за първи път предлагани за CR-V. Все по този начин настоящи са познатите от предходното потомство Premium Crystal Red Metallic, Platinum White Pearl и Crystal Black.

Четири задвижващи колела

Вариантът e:HEV на CR-V се предлага и с усъвършенствана система за задвижване на четирите колела с ново интензивно разпределение на въртящия миг при доста понижени равнища на трептения и звук. При предходното потомство тя се изключваше при по-високи скорости, само че при новата генерация на модела контролът върху задния мост остава деен за по-добро сцепление при всевъзможни условия.

Режими на ръководство

Новият CR-V е с три съществени режима на ръководство – елементарен, състезателен и пестелив (Normal, Sport и Econ), като при Plug-in хибрида e наличeн и електрически. Добавен е SNOW за заснежени пътища. Наличен е и режим TOW, с помощта на който разновидността e:PHEV е кадърен да тегли до 1500 кг (със спирачки), а e:HEV - до 750 кг.
Нивата на съоръжение за цялостния хибрид са Elegance и Advance, а за Plug-in хибрида - Advance Tech.
Мощната аудиосистема на общоприетото обзавеждане е с осем високоговорителя, а първокласната BOSE Premium на по-високото съоръжение и за двата разновидността - с дванадесет.
Специалната зона за безжично зареждане на мобилни телефони към този момент е 15-ватова, другояче казано – три пъти по-мощна, отколото при предходното потомство CR-V.

Съвременна съгласуваност

Моделът e:PHEV се предлага с дигитален ключ на Hond с нови варианти за свързване. Използвайки приложението за смарт телефон на Honda, клиентите могат да заключват и отключват автомобила и да включват мотора по същия метод, както с елементарен ключ. Дигиталният обаче може да бъде споделен с определени от притежателя водачи.

*Източник: www.honda.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР