На българския пазарКак Труд направи бомба на НАПВ медийния вариант

...
На българския пазарКак Труд направи бомба на НАПВ медийния вариант
Коментари Харесай

Седмични новини за маркетинг и реклама

На българския пазарКак " Труд " направи " бомба " на Национална агенция за приходите
В медийния вид " бомбата " в ресторант и неплащането на сметката наподобява по този начин - натрупваш солидни отговорности към страната, най-много като не внасяш осигуровки на публицистите, и след това пренасяш активността в ново сдружение, а остарялото фалираш.

До този изпитан прийом в последните месеци са прибегнали и издателите на " Труд " - семейство Блъскови. Дружеството, което издаваше вестника " Труд медиа ", е прекръстено и даже през април за малко има подадена молба за неплатежоспособност, а чиновниците и активността на медиата още от края на 2022 година са трансферирани в новото сдружение " Труд нюз ", към което към този момент са регистрирани и непокътнатите й марки. Това се случва, в случай че сдружението " Труд медиа " има насъбрани редица отговорности, измежду които и 2.9 млн. лева към страната.
Проваленият конкурс за шеф на Българска национална телевизия се оказа противозаконен
Административният съд - София-област, разгласи за незаконосъобразен метода, по който Съветът за електронни медии (СЕМ) завърши миналогодишния конкурс за общоприет шеф на Българска национална телевизия, в който не беше определен победител, заяви " Сега ", като цитира решението.
Реклама
В резултат на провалената процедура, при която никой от претендентите не събра болшинство от три гласа " за " от петимата членове на регулатора, поста резервира Емил Кошлуков макар изтеклия мандат. Така Кошлуков продължава да ръководи държавната телевизия, а Съвет за електронни медии не афишира нов конкурс поради правосъдното дело.
Новата образна еднаквост на ФАРА
Близо 17 години след основаването на логото с ръка, която гордо държи статуетка звезда от най-големия рекламен конкурс в страната ФАРА, събитието към този момент има нова образна еднаквост. В началото на годината уредниците от Българската асоциация на информационните организации (БАКА) оповестиха конкурс за нов прочит на досегашния знак на фестивала, в който бяха подадени от чиновници или сътрудници на организации, членове на БАКА.
Реклама
Журито от креативен и образни експерти отличи най-високо предлагането на Борис Братков, арт шеф в рекламната организация McCann Sofia. Неговата образна еднаквост ще бъде приспособена от идващото издание на ФАРА следващата година. Братков е част от екипа,.

Всички планове за образна еднаквост на ФАРА ще бъдат показани по време на събитието в Бургас от 8 до 10 юни.
Кой ще прави оценка поръчките на ФАРА 2023
И тази година в състава на журито, което прави оценка поръчките на ФАРА, влизат български рекламни и информационни експерти, разграничени в три групи - креативно жури, медийно жури и гранд жури.

Общо 15 души са част от креативното жури с ръководител Марсел Леви, креативен шеф и сътрудник в организацията Noble Graphics. Освен познатите рекламни експерти от локални организации в състава на журито тази година вземат участие и трима самостоятелни специалисти - Ирина Тончева от БНР, Константин Вълков от Darik Radio и режисьорът Явор Гърдев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР