На българския пазарДържавното тото ще изхарчи 6.7 млн. лв. за

...
На българския пазарДържавното тото ще изхарчи 6.7 млн. лв. за
Коментари Харесай

Седмични новини за маркетинг и реклама

На българския пазарДържавното тото ще изхарчи 6.7 млн. лева за реклама за две години
В средата на март " Български състезателен тотализатор " (БСТ) разгласи социална поръчка за медийно и рекламно обслужване през идващите две години. Бюджетът на държавното сдружение за интервала е 6.7 млн. лева без Данък добавена стойност, който включва връзка в разнообразни канали, изследвания и образуване на събития. За обслужване на тотото аплайваха две организации - XL Media и APRA Porter Novelli, като изборът на сътрудник ще бъде на база най-ниска препоръчана цена.

Макар директната реклама на хазарт по закон да е неразрешена, браншът всяка година усилва рекламното си наличие във всички канали. БСТ е петият максимален рекламодател в телевизия от хазартния бранш за 2022 година
България се изкачи в класирането на " Репортери без граници ", само че не се усъвършенства
За втора поредна година България се изкачва в класацията на " Репортери без граници " (RSF) за независимост на медиите. Според оповестения на 3 май, Международния ден на свободата на медиите, показател от интернационалната неправителствена организация страната заема 71-о място, или 20 места по-нагоре от мястото, на което беше класирана през 2022 година В продължение години България беше " черната овца " в Европейския съюз във връзка с свободата на медиите.
Реклама
" Въпреки че България се е повишила с 20 места, резултатът се е подобрил доста по-малко. Трябва също по този начин да се вземе поради, че България е в диапазон на резултатите с доста дребни разлики сред страните, който заради тази причина е зона, склонна към съмнения ", изясни Павол Шалай, началник на Бюрото на Европейския съюз и Балканите на RSF.
Без качествени медии обществото е незащитено
Медиите не са промишленост като всички други, от тях зависи качеството на демокрацията. Голямото предизвикателство през днешния ден е в това, че качествената публицистика, подчиняваща се на открити стандарти, последователно губи ролята си на наложителен медиатор сред хората и света. Не намира задоволително добър отговор казусът с противозаконното наличие в платформите. Задълбочават се и разликите от позиция на достъп до качествени медии, заприказва се за така наречен новинарски пустини.

Вълната от дезинформация заварва нашето общество мощно уязвимо. Не са малко медиите, които замърсяват осведомителната среда: част от тях го вършат заради немарливост и ниска медийна просветеност, друга - изцяло предумишлено, като оръжие в хибридната война, която цели да дезориентира, обърка, отклони хората от демократичните полезности. Струва ми се, че българската публицистика към момента не оказва помощ задоволително дейно на хората да вършат осведомен избор.
Реклама Студенти и преподаватели ще имат специфичен достъп до " Капитал " Фотограф: Иван Куманов
" Капитал " афишира нова стратегия, ориентирана към студентите и университетските преподаватели, които ще получат преференциален достъп до ресурсите на медиата - настоящите изявления и насъбраните през последните три десетилетия публикации, разбори, изявленията и данни.

Академичната стратегия ще има три съставния елемент - дружно с достъпа до наличието участниците в нея ще получават специфичен научен email бюлетин, както и предложения за онлайн срещи с бизнесмени и специалисти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР