На българския пазар Тошко Йорданов предлага държавата да не рекламира

...
На българския пазар Тошко Йорданов предлага държавата да не рекламира
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

На българския пазар
Тошко Йорданов предлага страната да не популяризира в частни медии, а бизнесът - в публичните Заседание на 47 национално заседание, парламент, Тошко Йорданов, Има Такъв Народ Фотограф: Юлия Лазарова Източник: Дневник
В изявление за БНР ръководителят на комисията за просвета в Народното събрание Тошко Йорданов предложи страната да не дава пари за реклама в частни медии или най-малко да ги понижи доста, а публичните да не получават пари за реклама от частния бизнес.

По думите на Йорданов БНР е с 52 млн. лева пред частните си съперници, а Българска национална телевизия разполага с 82 млн. лева сигурен бюджет. Той подсети, че страната насочва запас към частни медии посредством фондове и европрограми. Ако комерсиалните медии получават по-малко пари от страната, ще са по-свободни, а публичните, като се извадят от рекламния пазар, ще извършват публичните си функционалности, добави още зам.-председателят на " ИТН ".
Реклама Триумф на виртуалните събитияПазарът на виртуални събития оживя едвам през последните две години, когато всевъзможни присъствени формати бяха немислими. В отговор на изменящата се събитийна промишленост бизнес конференциите на " Икономедиа " (издател на " Капитал " и " Дневник " ) притегли повече от 10 хиляди гости на хибридните си събития през 2021 г.Качественото наличие и срещите сред разнообразни представители на бизнеса и обществото остават измежду най-ценните прерогативи на събитията на " Икономедиа ". Компанията влиза в 2022 година с нова ценова политика. Билетите варират съгласно достъпа до наличие от панелите - еднократно или on demand, и наличието на гостите - онлайн или онлайн. Всички годишни клиенти на " Капитал " пък получават 100% отстъпка на премиум цифровите билети. През 2022 година фокусът ще бъде към възстановяване на прекарването за гостите на място и онлайн.
Дигитален бизнес
Регулаторът за защита на конкуренцията на Англия се споразумя с Гугъл по отношение на бисквитките null Реклама
Британският регулатор за защита на конкуренцията (CMA) разгласи, че е стигнал до съглашение с Гугъл, обвързвано с проекта на компанията за възбрана на бисквитките от трети страни, които рекламодателите употребяват за следене на потребителите. CMA изрази терзанията си, че проектите на браузъра може да попречат на конкуренцията в цифровата реклама.

Част от споразуменията сред двете страни, станали ясни в петък, ще обезпечат присъединяване на регулатора и други държавни органи в създаването и тестването на предложенията за отбрана на персоналните данни, с цел да се подсигурява, че се реализират ефикасни резултати за потребителите.

Медиен бизнес
Binance ще влага 200 млн. $ във Forbes Източник: Forbes Четено Коментирано Препоръчвано 1 Свят 2 Пазар на труда 3 Отбрана 1 Свят 2 Отбрана 3 Компании 1 Свят 2 Отбрана 3 Компании Реклама
Една от най-големите тържища за криптовалути - Binance, влага 200 млн. $ във Forbes. Ако договорката бъде приключена, борсовият оператор ще се трансформира в един от най-големите вложители на Forbes Global Media Holdings. Според показателя на милиардерите на Bloomberg изпълнителният шеф на Binance Чангпенг Джао е 12-ият най-богат човек в света, притежаващ благосъстояние за над 86.8 милиарда $. Джао разяснява, че необикновената инвестиция в обичайната медийна компания ще помогне на Forbes да приключи прехода си към така наречен Web3 - известен термин измежду рисковите капиталисти и криптопредприемачите. Като Web3 се дефинират ново потомство интернет приложения, характеризиращи се с децентрализиран надзор и потребление на блокчейн технология.
Уестърн на Netflix води по номинации за " Оскар " null Източник: Reuters
С най-вече номинации за тазгодишните награди " Оскар " е уестърн филмът The Power of the Dog ( " Силата на кучето " ), продукция на стрийминг платформата Netflix, който ще се бори за статуетки в 12 от категориите, в това число " Най-добър филм ". През последните години категорията включваше сред пет и 10 номинирани, като тази година от Академията взеха решение да дадат късмет на цялостен лист от 10 заглавия. Това докара до по-малки шансове за премия измежду блокбъстърите от огромния екран и обезпечи наличието на филми като The Power of the Dog, Belfast и West Side Story.

От Amazon Prime Video влязоха в конкуренцията с Being the Ricardos, а Apple TV - с CODA. Любопитно е, че с номинирането и на Tick, Tick Boom! на Лин-Мануел Миранда тази година има два мюзикъла. Очакванията за House of Gucci останаха неоправдани.
Бюлетин Маркетинг и реклама
Получавайте най-важното и забавно от маркетинга: вести, рекламни акции, разгласи за работа
Вашият email Записване
Реклама
Рекламен бизнес
Рекламни резултати от SuperBowl 2022 null Източник: unsplash
Тази година е регистрирана рекордно високата цена от 6.5 млн. $ за 30 секунди ефирно време по отношение на най-скъпата реклама за 2021 година от 5.5 млн., растеж близо 18%. Отчетената междинна цена за половинминутен спот по време на играта обаче е единствено с 6% повече по отношение на 2021 година и с 10% над цената от преди пет години. Очаква се приходите да надминат общите за предходната година. Рекламите тази година наброяваха близо 70. Освен обичайните марки, които се нареждат на Super Bowl, се появиха и марки, свързани с известни в последно време бизнеси - четири видеа бяха на компании, търгуващи с криптовалути, а други пет на стрийминг платформи.

Според данни на организацията за изследвания Kantar точно рекламите притеглят най-вече фенове в нощта на мача. И макар огромните вложения спотовете съумяват да си обезпечат цялостна възвръщаемост на средствата. Данните на организацията прецизират, че рекламите на Super Bowl за 2021 година са обезпечили междинна възвръщаемост на вложенията 4.6 $ за всеки изхарчен $, като рекламите за Mountain Dew, Verizon, T-Mobile и General Motors реализират най-хубави резултати.
Golden Drum 2022 година акцентира значимостта на " възобновяване на връзките "
28-ото издание на интернационалния фестивал Golden Drum моли хората да се съберат още веднъж, да се свържат както преди и да възобновят креативните процеси. " Ние сме обществени същества, обичаме да си взаимодействаме. Технологията ни разрешава да го вършим по-ефективно, само че не може да размени магията на човешкото допиране ", разясняват уредниците на фестивала.

Тази година фестивалът прибавя две нови награди към листата със специфични награди - " Продуцентска къща на годината " и " Дигитална организация на годината ". Участниците тази година ще могат да се състезават и в новата категория " Творческо потребление на технологиите ". Организаторите на Golden Drum вкарват още промени в процеса на оценяване на поръчките в категорията All Juries. Заявки за присъединяване ще се одобряват от март.

Почитатели на зимните олимпийски игри в Пекин чакат с часове за опцията да си поръчат артикул с облика на пандата Бин Дун Дун, амулет на игрите тази година. Подготвени със сгъваеми столчета, искащите да се снабдят с плюшената панда се редят на дълги опашки от най-ранните часове на деня. Търсенето е толкоз огромно, че притиска производителите да усилят активността си.

От фабрика, която създава плюшените играчки, оповестиха, че стартират работа по-рано от плануваното около празника, само че ще могат да вършат единствено към 4000 продукта на ден. Голямото търсене подвигна цената на играчките на черно с до пет пъти над формалната им цена.
Свободни позицииТази седмица Telenor са подготвили двегодишен контракт за най-подходящия претендент за позиция. Сайтът " Капитал Кариери " търси претендент за От креативната организация NEXT-DC афишират креативна позиция за.Продължава да се удостоверява дефицитът на и през тази седмица, откакто от Saatchi & Saatchi Sofia също оповестиха свободно място. Oт криейтив организацията gobox търсят свежи криейтив хрумвания с нови и. null Фотограф: Надежда Чипева Източник: Капитал Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Кристияна Христова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР