На българския пазар Мажоритарният собственик на Спортал.бг инвестира 50 млн.

...
На българския пазар Мажоритарният собственик на Спортал.бг инвестира 50 млн.
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

На българския пазар
Мажоритарният притежател на " Спортал.бг " влага 50 млн. паунда в LiveScore Стилян Шишков влиза в надзорния съвет на LiveScore Group Фотограф: Надежда Чипева
Мажоритарният притежател на българската медийна компания " Спортал.бг " - швейцарската Ringier, влага 50 млн. паунда през подразделението си Ringier Sports Media Group в компанията за спортни резултати в действително време LiveScore Group. Бизнесът на LiveScore се прави оценка на 500 млн. паунда, т.е. купувачът ще има дял към 10%.

Стилян Шишков, старши сътрудник в Ringier Sports Media Group и създател на българския " Спортал.бг ", ще влезе в надзорния съвет на LiveScore Group. В формалното известие за договорката се споделя, че действен фокус на новото партньорство ще бъде разрастването на бизнеса на LiveScore в Централна и Източна Европа. Пред " Капитал " Стилян Шишков съобщи, че задачата е след време основаването на водеща медийна група в международен мащаб.
Реклама Предаването " Аларма " остава, БНР ще разисква промени в програмата и с аудиторията Сградата на Българското национално радио, пред която ще се организира митингът в поддръжка на предаването " Аларма " Фотограф: Цветелина Белутова Източник: Капитал
В началото на предходната седмица екипът на предаването за различна музика " Аларма " от ефира на стратегия " Христо Ботев " потърси поддръжка в обществените мрежи против готвени от управлението на радиото промени, които щяха да обиден излъчването му, Миналия понеделник един от дългогодишните водещи на " Аларма " - Цветан Цветанов, прикани хората в обществените мрежи да напишат писма на генералния шеф на БНР Милен Митев, в които да изкажат мнението си по отношение на вероятно решение за прекъсването му.

В двора на радиото в сряда вечер беше проведен митинг по мотива. Още тогава
Реклама
Дигитален бизнес
Гугъл назначава изпълнителен шеф на Washington Post за общоприет управител на новините Източник: Youtube.com
В края на предходната седмица Гугъл избра дългогодишния основен информативен шеф на Washington Post за общоприет управител на ръководството за вести на компанията, оповестиха от софтуерния колос. Шайлеш Пракаш беше началник на екипите за дизайн, артикули и технологии на Washington Post повече от десетилетие. Той от дълго време е считан за " гръбнака на софтуерната промяна " на изданието. Пракаш ще се причисли към Гугъл през ноември.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР