На българския пазар Financial Times и Капитал отварят достъпа до

...
На българския пазар Financial Times и Капитал отварят достъпа до
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

На българския пазар
Financial Times и " Капитал " отварят достъпа до наличието си за възпитаници от горния курс null Фотограф: FT
Британската финансова медиа Financial Times (FT) отваря достъпа си за учебни заведения, в които се образоват възпитаници сред 16- и 19-годишна възраст, както и техния педагогичен личен състав, в това число и в България. Единственото условие за допускане на учебно заведение в програмата е регистрация, като след утвърждението от админ всички компютри в IP мрежата на учебното заведение ще получат свободен достъп до материалите на медиата онлайн. Това включва всекидневното наличие от публикации, разбори и особено подбрани за възпитаници материали.

" Капитал " ще последва самодейността на FT да отвори наличието си за огромните възпитаници и техните учители. През първите месеци на новата година медиата ще създаде опция за автоматизирано прибавяне на абонаменти. Дотогава представители на гимназиите, които имат интерес да се включат, могат да пишат на имейл адрес
Реклама


След извършен конкурс, " Мебели Виденов " избра All Channels за собствен креативен сътрудник. Първата им взаимна акция към този момент е в ход и съставлява партньорство сред производителя на мебели и български създатели, за да разпространява избора на достоверни и истински коледни дарове пред по-масовото произвеждане. До Коледа от уеб страницата на " Мебели Виденов " ще бъде платформа за другите занаятчии, от която творбите им по-лесно да доближават до аудиторията.

Режисьор в първия взаимен план е Петко Спасов, а продукцията е дело на Push Pull Production.
Николай Стайков: Най-добрата отбрана за журналиста е да си е приключил работата до дъно Николай Стайков Фотограф: Надежда Чипева Реклама
Държавният департамент на Съединени американски щати отличи 12 души от целия свят, измежду които и журналиста, деятел и съосновател на организацията " Антикорупционен фонд " Николай Стайков - за откриване, попречване и битка против корупцията. Стайков е икономист, стопански публицист и редактор. В края на 2016 година става съосновател на фондация " Антикорупционен фонд " (АКФ), която бързо става известна с следствията си за корупция по така наречен високи етажи на властта.

В изявление за " Капитал " Стайков разяснява премията " като отличие за цялата организация и най-много за позициите, които пазиме ". По думите му " Ситуацията в България във връзка с корупцията по високите етажи на властта ще се възстановява тогава, когато проверяващите публицисти, неправителственият бранш, антикорупционните органи и институциите като цяло работят дружно в тази посока ".
Гражданска самодейност бори застрояването по Черноморието с мърчандай
Гражданската самодейност SaveSinremorets и магазините за спортна екипировка BaseCamp с акция за опазване на естествената природа по едно от ендемичните незастроени места по Черноморието ни - Синеморец.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Енергетика 2 Политика 3 Градове 1 Енергетика 2 Градове 3 Политика 1 Медиа и реклама 2 Политика 3 Енергетика Реклама
Неправителствената организация основава четири мърч продукта от марката Patagonia, от чиито доходи до 10 декември магазини BaseCamp ще дарят 100% от средствата за отбрана и опазване на Синеморец и Природен парк Странджа. Продуктите могат да бъдат закупени във физическия обект на магазина, както и онлайн. Сумата, която ще бъде дарена не включва Данък добавена стойност.

Повече за самодейността на

Дигитален бизнес
Какво са търсили българите в Гугъл през 2021 година Последен ден от предизборна акция на Кирил Петков " Промяната продължава " Избори 2021 Фотограф: Надежда Чипева Бюлетин Маркетинг и реклама
Получавайте най-важното и забавно от маркетинга: вести, рекламни акции, разгласи за работа
Вашият email Записване
Реклама
Ежегодният обзор на най-популярните търсения в световната онлайн търсачка Гугъл демонстрира висок интерес на обществото към футбола и персоналния живот на българските начин на живот звезди, към занимания като готвенето на яйца по панагюрски и корейския сериал Squid Game. Първото място при най-търсените политици тази година принадлежи на водача на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. На едно от почетните места е и доайенът Мика Зайкова.

В категорията на Гугъл търсенията, започващи с " какво ", несъмнено прави усещане, че хората не са изключително наясно " какво значи ЛГБТИ ". Но това, което в действителност ги затруднява, е да си отговорят на въпроса " какво да хапвам ". Също по този начин българите (и най-вероятно подрастващите от тях) явно имат проблем да схванат " по какъв начин се написа есе ".
Коледните филми този сезон са 4 пъти повече, в сравнение с преди 10 години null Източник: Reuters
Над 200 нови игрални кино лентата и телевизионни продукции, съдържащи думата " Коледа " в заглавието, могат да се открият в платформата IMDB тази зима, което е два пъти повече от коледните ленти през 2016 година и четири пъти повече от тези преди 2012 година, написа BBC.

Медиата отбелязва, че взривът на нови заглавия може да се свърже с решението на американския кабелен канал Hallmark да пусне специфичен коледен сезон през 2009 година (Countdown To Christmas), когато се излъчват четири истински продукции; тази година - в която сезонът стартира и по-рано, на 22 октомври - продукциите по Hallmark са 42. Основният съперник Lifetime отвърна с 35 лични заглавия към Коледа.

Медиен бизнес
Илън Мъск е " Човек на годината " на Time null Източник: Reuters
Собственикът на SpaceX и Tesla Илън Мъск е изборът на Time за " Човек на годината ". По думи на списанието " персона на годината е знак за въздействие и малко на брой имат повече въздействие от него върху живота на Земята и евентуално отвън нея ". През последните седмици Time разгласи водещите имена в други категории като " Атлет на годината " (спортната гимнастичка Симон Байлс).

" През тази година Мъск се очерта освен като най-богатия човек в света, само че и евентуално като най-богатия образец за огромна смяна в нашето общество " с тези и още много суперлативи от медиата нарекоха Мъск талант и визионер. От своя страна в четвъртък Мъск написа в профила си в " Туитър ", че обмисля да напусне нещата, с които се занимава, и да стане инфлуенсър.

Рекламен бизнес
Pantone 17-3938 Very Peri ще е цветът на 2022 година


Pantone показа своя " Цвят на годината 2022 ", който се споделя Very Peri и е въодушевен от сливането на действителното и цифровото в актуалния свят. Цветът съставлява лилав колорит, в който има сини и червено-лилави нотки, под цялостното име Pantone 17-3938 и е особено основан за задачата да бъде цвят на годината. Pantone а първи път основава чистонов колорит вместо да избира от към този момент съществуващата си палитра.

При представянето на Very Peri пред медиите от компанията направиха препратки сред цвета и така наречен " метавселена ", която се чака да ни застигне през идната година, написа AdAge. " Pantone 17-3938 Very Peri илюстрира това по какъв начин цветовите трендове в цифровото пространство се демонстрират във физическото и противоположното " разясняват още от компанията. Миналогодишните цветове бяха " Ultimate Grey " и " Illuminating Yellow ", представляващи резистентност и оптимизъм в лицето на пандемията.
IKEA отдаде респект към Ангела Меркел в последния й работен ден
Реклама на IKEA сподели Ангела Меркел " най-сетне в дома си ". Разпространената както цифрово, по този начин и на щемпел реклама на шведския производител на мебели IKEA, илюстрира към този момент някогашния немски канцлер отдала не са заслужена отмора в комфортното си кресло вкъщи.

Изображението на Меркел се появи предходната седмица в два немски ежедневника Süddeutsche Zeitung и Frankfurter Allgemeine Zeitung. Рекламата е основана от цифровата организация Thjnk Berlin, част от интернационалната група на WPP.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Кристияна Христова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР