На BAAwards`21-22 Nestle взе сребърна награда в категория Kампания, свързана

...
На BAAwards`21-22 Nestle взе сребърна награда в категория Kампания, свързана
Коментари Харесай

Кулинарната книга По-здрави деца на Nestle със сребро на BAAwards'21-22

На BAAwards`21-22 Nestle взе сребърна премия в категория " Kампания, обвързвана с корпоративна обществена отговорност " за Кулинарна книга Нестле за по-здрави деца ".

Един от хората, стоящи зад сполучливата акция е Албена Колячева. Тя оглавява корпоративните връзки на Nestle България през 2021, което идва като естествено продължение на 14-годишния ѝ опит в компанията.

Защо в акцията " По-здрави деца " Nestle поставихте фокуса върху " споделеното време " сред родители и деца? То ли е в основата на основаването на здравословни хранителни привички у дребните?

Сърцето на тази акция е кулинарна брошура с уравновесени предписания, подобаващи за деца. Създадохме я по този начин, че да насърчи въвличането на децата от най-ранна детска възраст в приготвянето на домашна храна. А това става главно, когато деца и родители споделят време дружно. Разбира се, в книжката споделихме и правилата на Порция Баланс, с цел да може да съвместим потребното с приятното. Така дадохме опция децата да научават скъпа информация за храната и хранителната стойност на обособените храни. А най-важното е, че го вършат, до момента в който изживяват полезността на споделеното време със фамилията.

В забързаното ни всекидневие от ден на ден родители споделят, че мъчно намират време, което в действителност пълноценно да посветят на децата си. Това е настоящ проблем, който непрекъснато се развива през последните години. Същевременно в международен мащаб все по-често се приказва за пандемия от наднормено тегло и затлъстяване. Друг обезпокоителен факт е затлъстяването при децата в предучилищна и учебна възраст.

Всичките тези проблеми имат своето решение преди още да са се разгърнали. И решението е напълно естествено – можем просто да стартираме да въвличаме децата в готвенето. Повечето от тях обичат да оказват помощ и да им се гласоподава отговорност. А готвенето, с изключение на, че ги прави да се усещат по-големи, ги кара да се забавляват. Така те действително учат, до момента в който играят и споделят качествено време с родителите си.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР