На 93 годишна възраст в Ню Йорк почина журналистката Барбара

...
На 93 годишна възраст в Ню Йорк почина журналистката Барбара
Коментари Харесай

Легендата Барбара Уолтърс почина на 93

На 93 годишна възраст в Ню Йорк умря журналистката Барбара Уолтърс, една от най-популярните телевизионни водещи, проправила път на дамите да работят като публицисти в Телевизията.

След като приключва лицей в Ню Йорк през 50-те години на предишния век, Барбара Уолтърс става журналист и ефирен сценарист, преди да получи място в предаването „ Днес “ на Ен Би Си (NBC) през 1961 година Става първата жена, водеща шоу, по-късно магазинно предаване в най-гледаното време.

Нашумява с това, че дръзва да задава персонални въпроси на публични лица и звезди. Прави изявленията с президенти, крале, кино звезди,терористи и министър-председатели и проправя пътя на дамите в тв публицистика в Съединени американски щати.

През 1999 година към 74 милиона фенове гледат изявлението ѝ с Моника Люински за аферата ѝ с тогавашния президент Бил Клинтън.

Барбара Уолтърс интервюира всеки президент и първа дама на Съединени американски щати от Никсън до Обама, както и президента Доналд Тръмп и Мелания Тръмп, преди да влязат в Белия дом.

През 2001 година е удостоена с восъчен портрет в Музея на Мадам Тюсо в Ню Йорк, а през 2007 година получава звезда на холивудската Алея на славата. Носител на 12 награди „ Еми “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР