На 92 милиардерът инвеститор Уорън Бъфет продължава да дава ценни

...
На 92 милиардерът инвеститор Уорън Бъфет продължава да дава ценни
Коментари Харесай

Бизнесът ви има нужда от повече активно слушане

На 92 милиардерът вложител Уорън Бъфет продължава да дава скъпи препоръки, както за това в кои компании да инвестирате, по този начин и за най-хубавите способи да подобрите вашия живот и кариера.

Бъфет схваща, че има видове държание и неприятни привички, които ни пречат да разкрием цялостния си капацитет. „ Виждам хора, които показват модели на саморазрушително държание. Те са в капан на тези привички “, споделя Бъфет.

Той посъветва абитуриенти от Училището по бизнес към Университета на Флорида да си основат положителни привички допустимо най-рано.

Според Бъфет ключът е в това да хванете неприятния табиет най-рано и да го измененията, преди той да се е трансформирал в нещо по-лошо.

„ Може да се отървете от него доста по-лесно на вашата възраст, в сравнение с моята, тъй като множеството видове държания разчитат на повтаряне. Веригите на навиците са прекомерно леки, с цел да бъдат усети, до момента в който не станат прекомерно тежки, с цел да бъдат счупени “, споделя той.

Един вид саморазрушително държание, от който наложително да се отървете

Дигиталната епоха предизвиква мудна деградация на способността ни да поддържаме връзка и да решаваме проблеми по-бързо. Това важи в особена мощ за онази част от връзката, която даже не изисква произнасяне на думи - дейното слушане.

Неспособността да се показват умения за интензивно слушане е рискова и е нещо, от което би трябвало да се отървете в междуличностен и учредителен проект.

Тъй като през днешния ден технологиите и обществените мрежи ръководят живота ни, ние ставаме по-малко опортюнистични в развиването на уменията си за интензивно слушане и губим визия за резултата им върху бизнеса като конкурентно преимущество.

Докато изграждате професионални взаимоотношения и се издигате нагоре по кариерната стълбица, помислете за тези три аргументи да поставите дейното слушане на напред във времето във вашето персонално и професионално развиване.

Активното слушане е врата към намиране на решения на проблеми

Хората, водени от личното си его, изпитват усложнения с това да пренебрегват вътрешните си гласове и да вземат поради думите на другите хора. Хората, на които можете да се доверите на работното място, са тези, които са съсредоточени върху съответния диалог и не мислят за нещо друго, до момента в който поддържат връзка с вас. Те не изпитват потребност да заглушават другите с думите си, с цел да наложат своето мнение. Най-голямото отличие на положителния отборен състезател или водач е способността да изслушва с желанието да отстранява трудностите от пътя на другите хора. Когато хората слушат деликатно, те чуват възраженията, паниките и страховете на другите. Чуват и евентуални решения на проблеми.

Активното слушане пресича спора

Нека приемем обстоятелството, че когато в нещо са забъркани човешки същества, спорът е неминуем. Вместо да бъдат пасивно-агресивни и да заобикалят спорове, хората, които са фокусирани върху разрешаването на проблемите, самоуверено тичат непосредствено към окото на бурята. Те знаят, че прекосяването през спор с умения за интензивно слушане, който оказват помощ другият човек да бъде свестен, е доста по-бърз метод за разрешаване на проблем, в сравнение с заобикалянето на спора и натрупването на отрицателни усеща.

Активното слушане свързва хората и гради доверие

В най-хубавия си вид дейното слушане е способността да слушате интуитивно историята на другия човек, да задавате въпроси и да имате поради потребностите на вашия събеседник. Това е основна отличителна линия на най-хубавите сътрудници и ръководители – те слушат, с цел да служат. Добрите сътрудници не преобладават в диалога, като приказват единствено за себе си или за някаква съответна задача. Те слушат, с цел да намерят способи да схванат по-добре другите и да им оказват помощ да съумеят. Когато имате поради ползите на вашите сътрудници, вие градите доверие между тях.

В умозаключение, хората подценяват силата на дейното слушане. Когато човек почувства, че бива чут, това непосредствено усъвършенства неговото самочувствие. Когато някой показва, че го е грижа за терзанията на другия човек и че схваща неговата позиция, това утвърждава самооценката на този субект. В последна сметка развиването на просвета на интензивно слушане фрапантно усъвършенства връзката и води до висока успеваемост. Това носи единствено и само изгоди на бизнеса.

……………

Марсел Шванц , създател на Leadership From the Core, за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР