На 9-ти март, петък, резултатите от проверката на “Топлофикация Перник”

...
На 9-ти март, петък, резултатите от проверката на “Топлофикация Перник”
Коментари Харесай

Коригират сметките за парно на перничани

На 9-ти март, петък, резултатите от инспекцията на “Топлофикация Перник” АД ще бъдат оповестени.

След предписание на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, екип на Министерство на енергетиката ревизира техническото положение и употребата на енергийните обекти в “Топлофикация Перник” АД, във връзка със зачестилите повреди и спиране на подаването на топлинна сила. Към момента топлоподаването към клиентите е възобновено и сдружението работи в естествени експлоатационни параметри, оповестиха от ведомството.

Проверката на МЕ включва осъществяване на задължението за набиране и запазване на запасите от горива, както и използването на реда и нужните техническите условия за топлоснабдяване.

 инспекция в топлофикация перник

В началото на инспекцията заместник–министър Красимир Първанов разгласи, че сметките на клиентите на “Топлофикация Перник” ще бъдат поправени, като интервалът, в който топлоподаването е било прекратено, няма да бъде фактуриран.

След констатиране на нередностите, контролните органи ще създадат наставления за предприемане на следващи дейности от страна на “Топлофикация Перник” АД за тяхното осъществяване, за гарантиране сигурността на топлоподаването.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР