На 9 ноември (петък) от 09:00 ч. в зала „Джон

...
На 9 ноември (петък) от 09:00 ч. в зала „Джон
Коментари Харесай

Мария Габриел участва във форуми за изкуствения интелект, фалшивите новини и цифровизацията на библиотеките

На 9 ноември (петък) от 09:00 ч. в зала „ Джон Атанасов “ в София Тех Парк, българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел ще открие конференция за виртуалната действителност и изкуствения разсъдък "Бъдещето на действителността ", която се организира под неин патронаж, дружно с министърпредседателя Бойко Борисов.

Комисарят ще показа тактиката на Европейска комисия за изкуствения разсъдък и ще разиска с представители на международно известни високотехнологични компании от няколко континента по какъв начин да се развиват високите технологии в интерес на хората и бизнеса.

Форумът "Библиотеките през днешния ден и цифровата промяна " е идната за деня конференция, която също се организира под патронажа на българския еврокомисар.

Националната конференция с интернационално присъединяване събира лектори и участници от България, Европа и Съединени американски щати за спор по отношение на провокациите пред публичните библиотеки, опазването и достъпа до културното завещание в XXI век, новите технологии и стратегии в библиотеките, медийната просветеност и цифровите умения.

Комисарят ще закрие форума в 11:30 ч. в зала „ Рубин “ на хотел „ Рамада “. В 14:00 ч. в зала 6 на НДК, Мария Габриел ще взе участие в конференцията "Фалшиви вести от същински тролове ", в която ще показа настоящото положение на политиката на Европейска комисия за битка с дезинформацията онлайн и резултатите от подхванатите досега ограничения, в това число Кодекса за положителни практики, направен неотдавна от Форума по отношение на дезинформацията онлайн.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР