На 9.IX.1944 г. в България е осъществен държавен преврат от

...
На 9.IX.1944 г. в България е осъществен държавен преврат от
Коментари Харесай

Корнелия Маринова: На този ден шепа заговорници извършват преврат с подкрепата на съветската армия

На 9.IX.1944 година в България е сбъднат държавен прелом от шепа заговорници и с поддръжката на руската войска. Започват всеобщите чистки на елита на страната. Списък на убитите без съд и присъда и хвърлени в неизвестен гроб - няма. За сметка на това можем дълго да четем описите на наказаните от комунистическия арбитражен съд, вулгарно наименуван Народен съд.

Това написа кметът на Ловеч Корнелия Маринова във връзка днешния ден.

Ето какво показва още тя:

 
Забързани сме в всекидневието и гледаме напред, което е отлично - не може да се живее в предишното. Същевременно знаем, че народ без минало, е народ без бъдеще.  Приемам 9.IX.1944 година като преломна дата в българската история по доста аргументи - заради  дадените жертви, поради Желязната завеса, която спря развиването ни като свободна европейска страна за 45 години.  Да си представим в какъв брой генерации бе погубен свободния дух, духа на предприемачество, на културно и политическо просвещение, на национална горделивост.  За един момент изчезват всички свободи, настъпва мрак, въздигат се телени огради, с цел да не избяга някой… от парадайса …  Нека поменем жертвите,  дано помним историята. Нека живеем с паметта!
Забързани сме в всекидневието и гледаме напред, което е отлично - не може да се живее в предишното. Същевременно знаем, че народ без минало, е народ без бъдеще.

Приемам 9.IX.1944 година като преломна дата в българската история по доста аргументи - поради дадените жертви, поради Желязната завеса, която спря развиването ни като свободна европейска страна за 45 години.

Да си представим в какъв брой генерации бе погубен свободния дух, духа на предприемачество, на културно и политическо просвещение, на национална горделивост.

За един момент изчезват всички свободи, настъпва мрак, въздигат се телени огради, с цел да не избяга някой… от парадайса …

Нека поменем жертвите,

дано помним историята.

Нека живеем с паметта!

 

 

Още от ЛОВЕЧ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР