На 86-години почина живата история на българския автомобилен бизнес Борис

...
На 86-години почина живата история на българския автомобилен бизнес Борис
Коментари Харесай

Почина легендата Борис Мареков - основателят на Мото-Пфое!

На 86-години умря живата история на българския авто бизнес Борис Мареков - създателят на " Мото-Пфое ".

В началото на 90-те години той основава компанията - представител на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover в България и работи в нея като съветник съвсем до последно.

Инженерът по специалност стартира трудовата си активност в първите дни на 1960 година като конструктор в тогавашния Завод 12 с „ дребно” присъединяване при основаването на мотора на първия български лек автомобил „ Балкан”, създаден в Ловеч.

В края на 80-те става общоприет шеф на „ Мототехника”, а при започване на 90-те основава „ Мото-Пфое”. Мареков посвещава повече от половин век от своя живот на автомобила.

По мотив гибелта му някогашната депутатка Мария Капон написа: " От този свят си отиде една легенда, същинската история на автомобилния бизнес - Борис Мареков! Той посвети повече от половин век на автомобила.

В началото на 90 години основава Мото-Пфое! Имах достойнството да се докосна до неговата Вселена в последните 25 години, неговата мъдрост и милосърдие бяха заразяващи, той вярваше в силата на младостта, съчетана с силата и разсъдъка. Благодаря Ви, господин Мареков за всеки един диалог, за всяка книга, за всеки урок по какъв начин да живеем и работим, за какво е значимо да преследваме фантазиите си и да не не помня, че животът би трябвало да се претърпява в завършения. Казваше ми, “обичай хората, съобразявай се с тях, всеки носи лична искра, болежка и вяра!

Предизвиквай ги да надскачат себе си! Намирай метод да им показваш, че са незаменими и какъв брой разчиташ на тях! И в никакъв случай не забравяй, твоят дом е твоята цитадела, направи компанията си бащин дом за хората ти. Дори, когато отидат другаде, те постоянно да усещат “бащината” компания като близка! Това е рецептата за добър бизнес и заслужен живот”

Ще се усмихна, тъй като знам, че господин Мареков обичаше да се радва на всяка усмивка. Болката за мен е като за загубата на татко, на справочник, който те прекарва от мрака в светлината…толкова доста ще ми липсва…!

Съболезнования за фамилията му и за целия екип на Moto-Pfohe, които са неговата горделивост! "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР