На 8 март т.г. се самосезирахме за извършване на проверки

...
На 8 март т.г. се самосезирахме за извършване на проверки
Коментари Харесай

Инспекторатът към ВСС проверява 10 съдии и прокурори за неприемливо поведение

На 8 март т.г. се самосезирахме за осъществяване на инспекции за честност, оказване на въздействие, накърняване престижа на правосъдната власт на 10 съдии и прокурори, за които в медийни изявления напоследък се приказва за недопустимо държание, заяви основният контрольор на Инспектората към Висшия правосъден съвет (ВСС) Теодора Точкова.

Тя сподели това по време на изслушване във краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към убития Мартин Божанов.

Точкова добави, че разбор на информацията в имуществените заявления в интервала 2016 – 2022 година не е открил разлика сред приходите и разноските на магистратите, които ще се ревизират, и обвързваните с тях лица. Изпратен е сигнал до Националната организация " Приходи " и Комисията за противопоставяне на корупцията против магистрат, за противоречие сред имуществено положение и подадената от него декларация, която надвишава 10 хиляди лв.. Магистратът е непосредствен до съучастник на Мартин Божанов, с който са употребили един и същи офис. На магистрата е осъществена и инспекция за честност.

Точкова заяви още, че прокуратурата е позволила инспектори да се срещнат с материалите по досъдебното произвеждане против Мартин Божанов по отношение на осъществяваните от тях инспекции. Това се е случило, откакто прокуратурата е съобщила обществено, че има данни за магистрати, свързани с " SS " клуб и Божанов.

По време на съвещанието през днешния ден ще бъдат изслушани още прокурор Константин Сулев и арбитър Георги Ушев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР