На 7 ноември в София Тех Парк ще се проведе

...
На 7 ноември в София Тех Парк ще се проведе
Коментари Харесай

На 7 ноември властта ще чуе: Приоритетите за устойчиво развитие на България

На 7 ноември в София Тех Парк ще се организира третото издание на форума Powers Summit . Българският Давос е най-успешната платформа за конструктивен, действен разговор сред власт, промишленост, бизнес водачи, просвета и цивилен бранш.

Тази година в панела „ Устойчиво развиване “ ще вземат присъединяване ръководители, шефове и декани от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската мрежа на световния контракт на Организация на обединените нации, Българската стопанска камара (БСК), ИДЕС и Стопански факултет, СУ „ Св. Климент Охридски “.

Експертите в модула единомислещо застават зад целите, които не търпят отсрочване и чакат съответни решения от страна на властта в идващите от 6 до 12 месеца. Трите основни за страната ни цели са:

1. Създаване на Консултативен съвет към Министерски съвет, който да включва представители на заинтригуваните страни (а освен отраслови министерства) и да сплоти напъните на всички организации, работещи интензивно за реализиране на световните цели.

2. Ускоряване на работата по основаване на депозитна система в България и смяна в методиката на пресмятане на такса битови боклуци на база генериран боклук.

3. Ускоряване работата по транспониране на Директивата CSRD, с явен ангажимент за: съблюдаване на минималните планувани условия в нея, на преходните интервали, и основаване на единна входна точка за издание на годишните отчети за активността на сдруженията.

Спешно пускане и осъществяване на ограниченията за поддръжка на бизнеса (с приоритет грантове) по европейските стратегии и по ПВУ и увеличение на планувания за тях запас, с цел да се форсира устойчивия преход.

Сред представителите на законодателната власт в Модула „ Устойчиво развиване “ ще бъдат:

Томислав Дончев - депутат, ГЕРБ-СДС;

Гроздан Караджов - депутат, Политическа партия " ИТН " ;

Явор Божанков - депутат, Политическа партия “Продължаваме смяната ”.

Сред представителите на изпълнителната власт в Модула „ Устойчиво развиване “ ще бъдат:

Кирил Вътев - министър на земеделието и храните Р. България;

Юлиян Попов - министър на околната среда и водите Р.България;

Георги Клисурски – зам.-министър на финансите Р.България;

Д-р Бойко Таков - изпълнителен шеф ИАНМСП.

Министри и политици ще имат опцията да „ чуят “ и реагират на тези цели на 7 ноември, когато Powers Summit 2023 ще се трансформира в платформа за взаимно търсене на решения за бъдещето на България.

Ако не сте съумели да си гарантирате своето място на срещата на върха измежду бизнес водачите на България и властта - към момента имате късмет!

Отворен е лист на чакащи и при съществуване на отвод от страна на клиент - уредниците ще ви уведомят на правилото “първи по записване - първи по право “, в случай че има разполагаем свободен билет за вас.

За спомагателна информация, апелирам посетете.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР