На 7-ми октомври ще се реализира първата творческа инсталация на

...
На 7-ми октомври ще се реализира първата творческа инсталация на
Коментари Харесай

Поетично-музикалният пърформанс Сонетът ще бъде излъчен утре в София

На 7-ми октомври ще се осъществя първата креативна апаратура на АИМИ " Студията " в градска среда, която ще хвърли " цифров мост " сред Русе и София.

В 20ч. в подкуполното пространство на Ларго Сердика в София онлайн от Дом Канети в Русе ще бъде излъчен поетично-музикалният пърформанс " Сонетът ", въодушевен от сонети на Шекспир, Шлегел, Сидни, Джон Дън, Иван Вазов, Николай Лилиев, Димитър Панталеев, Петър Велчев и авторски сонети на Мартин Пашов и Димитър Пишев.

Участват Димитър Пишев, Светлина Станчева, Ивета Маринова и Мартин Пашов - артисти от Държавен куклен спектакъл - Русе. Пърформансът е част от 15-ти юбилеен интернационален книжовен фестивал " Дъхът на Европа ".

В 20:30ч. в Ларго Сердика младежите от Младежка театрална групировка - Студията ще показват къси театрални фрагменти и тълкования на сонети, които ще бъдат излъчени онлайн в Дом Канети в гр. Русе.

Творческата апаратура “Сонетът - сред цифровото и действителното ” се реализира с финансовата поддръжка на Национален фонд “Култура ” по стратегия “Едногодишен грант’21 ”. Партньор на събитието е Регионален исторически музей - София. То се реализира и с общителното подпомагане на Столична община - регион “Средец ”.

Събитието можете да намерите
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР