На 7-ми март ученици от училищата от община Тетевен посетиха

...
На 7-ми март ученици от училищата от община Тетевен посетиха
Коментари Харесай

Ученици от тетевенските училища посетиха Образователния център ЕКОПАК България в София

На 7-ми март възпитаници от учебните заведения от община Тетевен посетиха Образователния център ЕКОПАК България в София. Това е първият интерактивен учебен център за разделно събиране на боклуци от опаковки. Той е част от комплекс, в който се намира най-модерната линия на ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ , профилирана в сортирането на боклуци от опаковки от хартия, пластмаса и алуминий.

Младежите имаха опцията да се срещнат с изгодите от разделното събиране и преработване, както и за смисъла на тази активност за опазването на околната среда от заканите на съвремието.

Също по този начин схванаха по какъв начин действа системата за разделно събиране на отпадъците от опаковки и какви тъкмо боклуци от тях могат да изхвърлят в цветните контейнери за разделно събиране и какво се случва с тях по-късно. Учениците се срещнаха с процесите на подбиране по тип, преди да отидат в заводите за преработване и с обстоятелства от „ Историята на преработването “.

Посещението бе проведено от Община Тетевен, ЕКОПАК България и Петър Петров, отговарящ за разделното събиране на боклуци от опаковки на територията на община Тетевен.

През 2019 година Община Тетевен усили броят на обитаемоте места за разделно събиране на боклуци, като спомагателни контейнери за разделно събиране към този момент има и в селата Гложене, Галата, Български извор, Глогово, Градежница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР