На 7 април 2023 г. два румънски изтребителя F-16 от

...
На 7 април 2023 г. два румънски изтребителя F-16 от
Коментари Харесай

Румънски изтребители F-16 прехванаха руски Су-27 над Балтика

На 7 април 2023 година два румънски изтребителя F-16 от задачата на НАТО за защита на въздушното пространство в Балтийско море /NATO Baltic air policing, бел.ред./ прехванаха и ескортираха два съветски изтребителя Су-27, заяви Алиансът.

" Успешното привършване на първото повдигане по паника в границите на засилената задача за защита на въздушното пространство в балтийските страни удостоверява високото равнище на подготвеност на отряда „ Carpathian Vipers “ за защита на небето ", сподели командирът на отряда полковник Козмин Влад.

Шест дни откакто пое задачата на НАТО по защита на въздушното пространство в балтийските страни във военновъздушната база Шяуляй, Литва, два румънски изтребителя F-16 бяха задействани за първи път от Центъра за взаимни въздушни интервенции в Уедем, Германия, с цел да отговорят на въздушен случай в интернационалното въздушно пространство над Балтийско море.

Заедно с португалски отряд F-16 румънските Военновъздушни сили извършват полети за защита на небето на НАТО над Естония, Латвия и Литва в границите на груповата задача за защита на въздушното пространство в Балтика. Двата отряда поеха 62-та ротация на съюзнически изтребители, изпълняващи тази задача, на 1 април 2023 г. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР