На 64-годишна възраст почина днес бившият старши треньор на българските

...
На 64-годишна възраст почина днес бившият старши треньор на българските
Коментари Харесай

Почина Миодраг Йешич

На 64-годишна възраст умря през днешния ден някогашният старши треньор на българските ЦСКА и Литекс, а също по този начин един от славните играчи на сръбския Партизан (Белград) Миодраг Йешич. Сърбинът е умрял през днешния ден в автомобилна злополука на пътя Рума – Ярак в района Срем, в южната част на самостоятелна област Войводина.

Първата медия, която заяви за случая и по-късно разгласява и фотоси от злополуката е 192.rs.
На фотографията се вижда положението на автомобила на Йешич, който е надробен до неразбираемост. А първата информация беше, че е умрял един мъж при автомобилно произшествие. Половин час по-късно беше открита самоличността на известния треньор по футбол.

Йешич е първенец на България с ЦСКА през 2005 година, а също по този начин два пъти притежател на Купата на България – през 2006-а с ЦСКА и през 2008-а с Литекс. Във визитката му проличава, че е бил и два пъти притежател на Суперкупата на България с Литекс през 2007-а и през 2008-а година. Първият му интервал в ЦСКА е 2004 – 2006 ЦСКА, а за сезон 2007/2008 е отпред на Литекс. През 2013-а година за повторно се завръща на стадион “Българска войска ”.

В кариерата си на футболист, Йешич играе в три клуба – Партизан, чийто младеж е, а по-късно в турските Алтай (Измир) и Трабзонспор. Има 8 мача и 2 гола за националния тим на някогашна Югославия. Треньорската му кариера продължава 25 години, минавайки през три континента – Европа, Азия и Африка. Последната му месторабота е клубът Ал Шула от Саудитска Арабия, само че в края на септември е уволнен, защото отборът е чак 14-и в локалната втора лига.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР