На 6 юни руското министерство на отбраната съобщи за унищожаването

...
На 6 юни руското министерство на отбраната съобщи за унищожаването
Коментари Харесай

Украйна хвърли в бой френски и немски танкове – Русия ги унищожи

На 6 юни съветското министерство на защитата заяви за унищожаването на осем Leopards и три AMX-10 на фронтовата линия, написа MWM. В същото време се оповестява, че украинските сили по време на несполучливата атака същия ден са изгубили 1500 военнослужещи, 28 танка и 109 други бронирани машини.

Украйна стартира да получава танкове западно произвеждане в края на февруари. Англия първа даде бронирана техника още през декември предходната година, след което Полша, Германия, Съединени американски щати, Франция и други страни от НАТО дадоха сходни обещания. Преди това Украйна имаше най-големите бронетанкови сили в Европа. Нейният флот се състоеше основно от руски Т-64. През 2022 година тя беше попълнена със стотици Т-64, Т-72 и Т-80 от запаса на Въоръжените сили на Украйна, както и стотици Т-72 от страни-членки на НАТО, както и от Мароко, което трансферира транспортните си средства посредством западни медиатори.

Доставките на руски машини обаче стават все по-оскъдни и на Украйна е обещана необятна гама от западни танкове, в това число английския Challenger 2, американския M1A2 Abrams и немския Leopard 1 и Leopard 2. А Франция даде обещание своите бойни бронирани машини AMX-10, които постоянно се назовават ​​ " колесни танкове " поради бронята и калибъра на оръдията. Беше обявено, че западните танкове са били " непокътнати " за дълго чаканата огромна атака против съветските позиции, почнала при започване на юни. Една от първите фотоси на тези танкове

Те демонстрират обстрела на четири единици тежка техника, в това число немския Leopard 2, на фронтовата линия край Донецк и унищожаването на един от танковете от противотанкова ракета с незнайно предопределение. Кадрите бяха оповестени ден откакто министерството заяви за унищожаването на осем Leopards и три AMX-10 на фронтовата линия. В същото време беше обявено, че по време на несполучливото нахлуване в същия ден украинските сили са изгубили 1500 военнослужещи, 28 танка и 109 други бронирани машини. Източници от съветското държавно управление споделиха, че украинците са изгубили 3715 бойци, 52 танка и 207 бойни машини на пехотата, измежду редица други средства, през трите дни на офанзивата. Загуби от подобен мащаб са в сходство с данните на западни източници за хода на интервенциите на Въоръжените сили на Украйна.

Първоначално Германия спря европейските страни да доставят на Украйна Leopards, евентуално от боязън, че боевете ще съсипят репутацията на танка и ще бъдат огромна загуба за най-емблематичния защитителен артикул на Германия. Рекордът на " Леопард 2 " оставя доста да се желае: турската войска претърпя тежки загуби в борбите в Ирак и Сирия против локалните милиции. Това подхрани опасенията, че загубите вследствие на дейности против съветската войска ще бъдат доста по-големи. Немското оръжие, както и италианското, са неведнъж подложени на критика от Украйна за ниското си качество, макар че остава неразбираемо дали това е характерно за Leopards спрямо оборудването от други източници, в това число Съединените щати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР