На 6 юли стартира поредното издание на най-голямото състезание в

...
На 6 юли стартира поредното издание на най-голямото състезание в
Коментари Харесай

Тура ще бъде без Фрум и Дюмулен, но с най-широкия кръг от претенденти от години

На 6 юли започва следващото издание на най-голямото съревнование в света на шосейното колоездене - Тур дьо Франс. По този повод колегите от Евроспорт разгласиха специфичен материал за конкуренцията.
 Team Ineos с двама водачи на Турa в отсъствието на Фрум
В продължение на три седмици милиони почитатели ще приковат погледи към най-хубавите колоездачи в света, които ще си оспорват короната в Тур дьо Франс. Между 6 и 28 юли, в продължение на 21 стадия и общо 3480 километра Обиколката на Франция още веднъж ще бъде най-гледаното спортно събитие в света. Стартът е в събота от Брюксел, като Белгия дава начало на Тура в чест на 50 години от първата победа на легендата Еди Меркс.

През 2019 година надпреварата е белязано от отсъствието на четирикратния победител Крис Фрум, както и на Том Дюмулен, приключил втори преди година. Лидерът на " Инеос " падна по време на Критериум Дофине и претърпя тежки травми, които го вадят от надпревари до края на годината, а Дюмулен към момента е невъзстановен от контузията в коляното, получена в Джирото.

В тяхно неявяване кандидатите стават с двама по-малко, само че кръгът на състезатели с упоритости за генералното класиране в никакъв случай не е бил по-широк. За отбрана на жълтата фланелка се връща Герайнт Томас, който ще води мощния тим на " Инеос ". Уелсецът завоюва по безапелационен метод преди година, само че през сегашния сезон имаше проблеми с рухвания и постепенно влизане във форма. За да облекчи напрежението от раменентe му, английският тим и тази година ще заложи на двама водачи, като алтернатива Б ще бъде младият колумбиец Еган Бернал. Той се намира в отлична форма, а през тази година завоюва Париж-Ница и Обиколката на Швейцария.

С огромни упоритости в Тура ще започва и Якоб Фулсанг. Лидерът на " Астана " завоюва Критериум Дофине, а от началото на сезона има три победи, три подиума и непрекъснато наличие в Топ 10 на всяко съревнование, в което е стартирал.

Френските очаквания още веднъж се свеждат до Ромен Барде (AG2R) и Тибо Пино (FDJ). Двамата насочиха подготовката си напълно към Тура в гонене на мечтаната жълта фланелка.

Вторият от 2017 година Ригоберто Уран също ще започва, надявайки се на ново положително показване с EF Drapac. След второто си място в Джирото, присъединяване в Тура ще запише и Винченцо Нибали, който се защищава от прогнози за упоритостите си. Акулата от Месина е един от двамата някогашни спечелили, дружно с Герайнт Томас, които застават на старт.

Отборът на " Мовистар " ще заложи на двама водачи - Найро Кинтана (втори през 2013 и 2015 г.) и Микел Ланда, който участваше и в Джирото. След петото си място в Тура преди година Стивън Краусвайк (Йъмбо Висма) се цели в качване на подиума и още по-добро показване.

Адам Йейтс ще бъде вярата на " Мичълтън Скот ", Ричи Порт на " Трек ", Енрик Мас на " Декьонинк Куикстеп ", Дан Мартин на UAE, а Емануел Бухман и Патрик Конрад на " Бора Хансгрое ".

Оспорвана дава обещание да бъде и борбата за зелената фланелка, където Петер Саган се цели в рекордна седма победа в тази категория. Трикратният международен първенец беше в серия сред 2012 и 2016 година, само че преди две години беше дисквалифициран. През 2018 година Саган си върна зеленото трико, само че в този момент още веднъж ще има за противник Майкъл Матюс. Останалите колоездачи с искания за фланелката за спринтьори са Дилан Хроневехен (Йъмбо Висма), Елиа Вивиани (Декьонинк Куикстеп), Александър Кристоф (UAE) и Сони Колбрели (Бахрейн Мерида).

В борбата за най-хубав катерач като любимец започва Жулиан Алафилип. Очертава се битката да бъде сред него и спечелилият в категорията преди две години Уорен Баргил. Винченцо Нибали също загатна, че има интерес към фланелката на червени точки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР