На 6 юли с окончателно определение Върховният административен съд остави

...
На 6 юли с окончателно определение Върховният административен съд остави
Коментари Харесай

Възобновиха обществената поръчка за 400 линейки

На 6 юли с дефинитивно определение Върховният административен съд остави без почитание настояването за прекъсване на публичната поръчка за закупуване и доставка на 400 коли за спешна помощ, по отношение на огромния капиталов план на Министерство на здравеопазването за рационализация на незабавната помощ в страната.

Веднага след произнасянето на Върховния административен съд Министерството на здравеопазването възобнови публичната поръчка, като периодите за подаване на предложения бяха удължени в сходство със Закона за публичните поръчки. Участниците ще могат да подават предложения до 10 август, а плануваната дата за отваряне на офертите е 13 август тази година.

Дружеството със 100 лева капитал "Вайнман Технолоджи " ЕООД на два пъти стопира търга, който беше разгласен в началото през април. Комисията за защита на конкуренцията остави без почитание настояването на компанията и поръчката беше възобновена през юни. Последва нова тъжба от същата компания.

Обществената поръчка е на стойност 48 671 650 лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване е до 36 месеца от започване на осъществяване на договорите. Гаранцията на всяка от колите за спешна помощ е не по-малко от пет години.

През март здравният министър Кирил Ананиев изясни от парламентарната естрада, че първите доставки на новите коли за спешна помощ ще станат факт още в края на тази година. Проектът включва 237 обекта от системата на Спешната помощ - незабавни отделения в 34 лечебни заведения, 27 ЦСМП в регионалните градове, 170 филиала за незабавна помощ и 6 изнесени екипа отвън регионалните градове.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР