На 6 юли на територията на областите Разград и Хасково,

...
На 6 юли на територията на областите Разград и Хасково,
Коментари Харесай

МВР разби престъпна група, занимавала се с измами на чужденци

На 6 юли на територията на областите Разград и Хасково, чиновници на ГДБОП и Главна дирекция " Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма ", организираха интервенция против проведена незаконна група , правила измами по отношение на чужденци.  В хода на интервенцията са осъществени претърсвания на 24 адреса в град Исперих, село Ясеновец и град Свиленград, както и на леки коли и обиски на лица.

П ри претърсванията са открити и конфискувани голям брой мобилни телефони, СИМ карти, видео записващи устройства, портативни компютри, мемоари и бележки, голям брой платежни документи от офиси за парични преводи в страната и чужбина, парични средства в размер на 74320 лв. и 3795 евро, както и към 200 грама златни украшения . Проведени са разпити на голям брой лица пред чиновници на ГДБОП и пред арбитър.

За период до 24 часа в полицейския арест са арестувани 17 лица на възраст от 19 до 70 години, обвинени за присъединяване в незаконната група.

На 7 юли 2023 година трима от арестуваните лица са привлечени като обвинени по формираното досъдебно произвеждане. На всеки от тях е наложена мярка за неотклонение " парична гаранция ".

На всеки от обвинените е взета мярка за неотклонение парична гаранция в друг размер - обвиненият за управление на проведена незаконна група е с гаранция от 50 000 лева , а останалите двама обвинени са с гаранции от по 25 000 лева

Разследването по случая продължава под надзора и управлението на СГП.
 Разбиха незаконна група за трафик на дами и пране на пари в Разградско
Разбиха незаконна група за трафик на дами и пране на пари в Разградско

Задържани са четирима души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР