На 6 юли миналата година в , който унищожи почти

...
На 6 юли миналата година в , който унищожи почти
Коментари Харесай

Проект "Жарта" напомня, че русенската опера чака възстановяването си



На 6 юли предходната година в , който унищожи съвсем изцяло покрива, сцената, салона, оркестрината, декорите и огромна част от фоайето.
За ремонта й са нужни милиони, само че в този момент, когато към момента всичко е в руини, група актьори демонстрират на обществеността, че изкуството е феникс и може да възкръсне от жаравата. Те го реализират с плана " Жарта “, като вършат фотоси на актьори в изгорели костюми:

" За да се обърне внимание на казуса, обществеността да намерения за това, което се е случило ", сподели в " Хоризонт до обед "   актрисата от театъра Евгения Явашева , основател на концепцията за фотосите в изгорялата Опера.

Така създателите от Сдружението за изкуство и просвета " Блок 14 " трансформират този пожар в хубост.

Тримата създатели на плана " Жарта " - Евгения Явашева, Асен Николов и Мартин Попов работят изцяло гратис.

Нито един театрален костюм не е потърпевш по време на пожара, а на фотосите артистите са със особено обработени облекла , към този момент бракувани заради други аргументи. Сред десетките създатели, снимани в плана, е сопраното Владислава Гарвалова. Кадърът е запечатал осъществяването им с бас-баритона Владимир Маринов на фрагмент от " Тоска ". Не с блестящи костюми, а с прогорели, на фона на руините.

Фотографската галерия е подредена на площада пред Съдебната палата в Русе и е налична за всички. А по-важна е концепцията - да се поддържа Операта, чийто ремонт евентуално ще продължи години, само че пък изкуството е постоянно.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР