На 6 май ще отбележим 99-годишнина от първия Гергьовденски парад,

...
На 6 май ще отбележим 99-годишнина от първия Гергьовденски парад,
Коментари Харесай

Генерална репетиция на парада за Деня на храбростта в София

На 6 май ще отбележим 99-годишнина от първия Гергьовденски церемониал, извършен в далечната 1920 година. А довечера от 22 часа ще бъде първата подготовка на бойната техника в центъра на София.

Вижте повече в директното включване на Николай Минков:

Танкове Т-72, самоходни артилерийски установки, зенитно-ракетни комплекси, гаубици, бронирани машини „ Хамър “, „ Мерцедес “, „ Пустинни котки “ са част от бойната колесна и верижна техника, която довечера ще репетира на площад „ Ал. Батенберг “.

Още на 30 април военната техника от разнообразни гарнизони на страната, която ще взе участие в парада бе предислоцирана на летище „ Доброславци “. Там се организираха и първите тренировки. Днес, 50 бойни машини ще бъдат ескортирани от военна полиция, с цел да се придвижат към центъра на София, като придвижването по столичните булеварди ще бъде поетапно спирано, с цел да премине механизираната колона.
генерал-майор Иван Лалов, зам.-командващ Съвместното командване на силите : За страдание при нас времето не ни разрешава да вършим толкоз доста подготовки и по тази причина ние започнахме от през днешния ден.И по-късно ни остават още два дни за репетиране. Надявам се за тези дни, които сме си определили, да успеем да сглобим блоковете, да може да мине и техниката и най-после парадът да се движи и като едно цяло.  Ми-24 Ми-24 © БГНЕС
За първи път част от бойната техника на сухопътните войски след парада няма да се прибере в базите, а през целия ден ще остане на ул. „ Княз Александър I “. На парада ще има и още една изненада.
генерал-майор Иван Лалов, зам.-командващ Съвместното командване на силите: За първи път ще взе участие ретро техника от Втората международна война, която е била на на въоръжение в Българската войска, която е общително предоставена от колекционери от цялата страна.  В парада ще вземат присъединяване и три изтребителя МиГ-29 В парада ще вземат присъединяване и три изтребителя МиГ-29 © БГНЕС
В парада, с изключение на техника ще се включат и представителни елементи на обособените типове и родове войски.
генерал-майор Иван Лалов, зам.-командващ Съвместното командване на силите : Личният състав доближава и може би надвишава броя от 100 души, защото са мо участниците в 10-те блока са към 700 души. Без да боря оркестрите.

Освен оркестърът на Националната гвардейска част, за първи път в парада ще се включат и оркестрите на типовете въоръжени сили.

Част от Гергьовденския церемониал е прекосяването на летателната техника.

Репетициите започнаха още на 1 май. В тях се включиха тройка изтребители Миг-29, тройка образователни самолети „ Пилатус “. Вертолетната авиация е показана от щурмовия хеликоптер - Ми-24 и двойка „ Кугъри “, а транспортната авиация от самолета „ Спартан “.
 Тройка образователни самолети „ Пилатус “ също ще прелетят над столицата в Деня на храбростта Тройка образователни самолети „ Пилатус “ също ще прелетят над столицата в Деня на храбростта © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР