На 6-и и 7-и октомври БДЖ "Пътнически превози" организира атракционни

...
На 6-и и 7-и октомври БДЖ "Пътнически превози" организира атракционни
Коментари Харесай

БДЖ организира атракционни пътувания

На 6-и и 7-и октомври БДЖ "Пътнически транспорти " провежда атракционни пътувания по разнообразни направления от страната за феновете на старите влакове.

Те са част от самодейностите във връзка отбелязването на 130 години от основаването на БДЖ. Петя Миндева - началник отдел "Продукти и цени " показа за "Хоризонт до обед " по БНР: "Влакът на шести ще бъде теглен от локомотив 0501 - е един от най-бързите парни локомотиви, употребен в БДЖ за обслужване на бързи и пътнически влакове до 1970 година ".

Това е единственият непокътнат локомотив от серията, защото останалите 4 са унищожени. Възстановяването му е лишило 8 месеца.

"Другият парен локомотив, който ще тегли и комбинация, е номер 16 27 - представител на втори вид немски военни локомотиви. Ще бъде по линията Горна Оряховица - Стара Загора. В България има непокътнати единствено още два такива, а в Европа - само има в Люксембург още един подобен вид. Интересно за този Локомотив е, че машината е възобновена в истинския си немско-австрийски тип като цветно решение.

Единият маршрут на шести октомври е София-Мездра-Плевен и назад. Друга атракционен трен ще пътува от Горна Оряховица през Шумен до Варна. На 7 септември влакове ще пътуват по направление София-Септември-Пловдив-Карлово-София и Варна-Карнобат-Стара Загора-Горна Оряховица.

"Маршрутите са подбрани по този начин, че всички хора от България, в случай че имат предпочитание, да могат да се качат и в техния регион да има надлежно такова пътешестване ", показа Миндева. В композицията ще бъде включен и влакът Витоша-експрес, който е превозвал някогашния държавен глава Тодор Живков. В нея са включени вагоните от комбинация "Корона експрес ", превозвали Цар Борис и Царица Йоана, създадени през 1938 година. Във всеки един от тях има апартамент, спални кабини и баня.

"Всеки от тези влакове ще бъде формиран от 5 вагона за настаняване на пасажерите. Всички пътуващи ще имат опция да прегледат особено прикачените вагони. Служители на БДЖ ще им опишат забавни обстоятелства по време на обиколката ".

Цените на билетите са съгласно броя на пропътуваните сектори, само че най-евтините костват 18 лв.. За дезата до 7 години транспортът е безвъзмезден, само че няма седящо място. Повече информация можете да намерите на страницата на БДЖ в интернет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР