На 6 декември 2021 г. /понеделник/, от 22:00 ч. по

...
На 6 декември 2021 г. /понеделник/, от 22:00 ч. по
Коментари Харесай

„В капан“ тръгва по БНТ 1

На 6 декември 2021 година /понеделник/, от 22:00 ч. по Българска национална телевизия 1 стартира премиерният за България исландски сериал „ В капан ". Всеки работен ден, феновете ще проследят историята на Андри Олафсон, шеф на полицията в далечен град в Исландия, който взема решение мистериозно убийството. Ферибот пренасящ 300 пасажери от Дания към малко исландско градче е блокиран от тежък сняг и не може да напусне преди да отмине бурята. Осакатено и разчленено тяло изплува на брега, а чужд мъж е погубен единствено преди няколко часа. Мълвата се разнася бързо, а пасажерите на ферибота и жителите на града схващат, че всички са вероятни обвинени и килърът е в капан сред тях.

Веднага след международната премиера на „ В капан " на Международния кино фестивал в Торонто през 2015 година, правата за поредицата са продадени по целия свят. Още на идната година BBC Four стартира излъчването на сериала, а разпространяването в Америка е поето от компанията на Боб и Харви Уейнстейн. Поредицата се появява и в платформата Netflix, където бързо печели интереса на феновете. „ В капан " е притежател на голям брой награди Edda от Исландската кино и телевизионна академия, в това число за най -добър ефирен трагичен сериал. Сериалът е разгласен за най-скъпият ефирен сериал, юридически в миналото в Исландия, като общите разноски се правят оценка на към 6 500 000 EUR.

Криминалната драма „ В капан " е основана от Балтасар Кормакур, по сюжет на Сигурйон Кяртансон и Клайв Брадли, а режисьори са Балтасар Кормакур, Балдвин Зофонисън, Оскар Тор Алексон и Бюркур Сигхорсън, а музиката е дело на носителя на Златен глобус Йохан Йохансон, Хилдур Гуднадотир и Рутгер Ходемайкерс. Десетте епизода на пилотния първи сезон са снимани в интервала декември 2014 година - май 2015 година в Сиглуфьордур, Сейдисфьордур и Рейкявик, а фотосите на втори сезон, който също ще бъде излъчен по БНТ1 при започване на идната година, стартират през октомври 2017 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР