На 6 април д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община

...
На 6 април д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община
Коментари Харесай

Кметът на Тетевен посети поредното населено място, за да представи своя отчет

На 6 април доктор Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен, показа Годишния доклад за осъществяването на програмата за ръководство на община Тетевен за 2018 година в Голям извор. Заедно с кмета на селото и зам.-кметовете Борис Врабевски и Свилен Русинов, те разискаха голям брой въпроси, касаещи локалното население.
Освен случилото се през 2018 година в селото, акцент в срещата бе реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа с дължина над 7 км ., финансирана от Министерство на регионалното развитие на стойност 1 650 000 лева, която се прави на два стадия. Друг дискутиран въпрос бе идният ремонт на общинския път, минаващ през селото, с дължина 15 км. Той е по план,,Рехабилитация на сектор от общински път LOV 1116 Тетевен, кв. Полатен – III-358 – Голям извор до кръстовището с път - /I-3/,,Ябланица – Джурово “, община Тетевен “ по Програма за развиване на селските региони и е на стойност на над 6 млн. лева Предвидените действия по плана са: рехабилитация на пътя, създаване на защитни тръби и шахти, на тротоари и бордюри и рехабилитация на съществуващи такива и други

Д-р Бояджиева изясни и за нанесените вреди от наводнението през 2018 година Обектите на територията на село Голям извор са два. Изготвени са планове за възобновяване на мост и настилка на ул.,Голямо усое “ и възобновяване на улично платно в мах. Кривина. Тя добави още, че общинското управление е подало планове, дружно с искане за финансиране за тези действия в Междуведомствената комисия.
През миналата година средствата, които са вложени в селото са над 480 хиляди лева за съществени поправки на улици, реорганизация на водопроводната мрежа и други, а за настоящи поправки – 7 хиляди лева за поправки също на улици.
През 2019 година в капиталовата стратегия са планувани средства в размер на 870 хиляди лева за главен ремонт на улици, възобновяване на подпорни стени, продължаващата реорганизация на водопровода и други Бюджетът на кметството за 2019 година е в размер на близо 83 хиляди лева
Получи се ползотворна полемика с присъстващите, които споделиха с кмета на Общината – какво ги тревожи, какво желаят да се промени и къде са главните проблеми в селото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР