На 6-7 и 13-14 февруари ще се проведе първият треньорски

...
На 6-7 и 13-14 февруари ще се проведе първият треньорски
Коментари Харесай

Тони Надал предава опита си на български треньори

На 6-7 и 13-14 февруари ще се организира първият треньорски курс на GPTCA в България. Заради пандемията от COVID-19 лекциите ще бъдат онлайн. Сертифицирана от ATP, системата на GlobalProfessional Tennis Coach Association има за цел непрекъснато да покачва стандарта на работа на професионалните треньори по целия свят.

На 26 и 27 февруари ще се състои и първият виртуален курс на ISMCA по ментална подготовка на състезатели. Сред имената на лекторите в курса личат тези на Тони Надал (чичо и дълготраен треньор на Рафаел Надал), Алберто Кастелани (дългогодишен треньор на ATP играчи и президент на GPTCA), Янко Типсаревич (бивш номер 8 в света), Дирк Хордорф (вицепрезидент на гермнската федерация по тенис, вицепрезидент на PTCA, някогашен треньор на Типсаревич и Шутлер), Клаудио Пистолези (представител на треньорите в съвета на играчите на АТР до 2014г., някогашен професионален играч АТР 71, треньор на Робин Сьодерлинг, Симоне Болели), Райнер Шютлер (бивш номер 5 в света), Марко Паничи (настоящ фитнес треньор на Новак Джокович), Драгос Лускан (бивш треньор на Симона Халеп), както и други имена от елита на международния тенис.

Лекциите обгръщат оптимално необятен кръг от тематики, свързани с специалността тенис. Темите в курса обръщат изключително внимание на построяването на професионалния състезател. Директният контакт на българските треньори с Тони Надал, Клаудио Пистолези, Янко Типсаревич, Райнер Шутлер, а и всички останали лектори, ще им разреши да почерпят скъп опит от международните величини на треньорската специалност.

След сполучливо прекосяване на курсовете за равнище В и С на GPTCA, българските треньори ще получат документ от организацията. Членството в GPTCA ще даде опция на българските експерти непрекъснато да получават настояща информация за нововъведенията в специалността. Между 25 и 28 март ще се организира Първата виртуална международна конференция на GPTCA, като в нея ще могат да вземат присъединяване и българските треньори, минали курса през февруари.

Навлизането на сертифицираната от АТР треньорска методика е следващата стъпка, която БФТ подхваща в напъните си непрекъснато да усъвършенства квалификацията на българските треньори.

В момента се работи върху тактиката за развиване на треньорското образование у нас, като в най-кратки периоди ще бъдат оповестени и съответните следващи стъпки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР