На 56 точки в София са разположени 171 снегорина, каза

...
На 56 точки в София са разположени 171 снегорина, каза
Коментари Харесай

Общо 171 снегорина са разположени на 56 точки в София

На 56 точки в София са ситуирани 171 снегорина, сподели по bTV шефът на Столичния инспекторат инж. Николай Неделков. На пътя за Алеко в подготвеност са четири снегорина, а службата разполага и с два роторни снегорина.

Общо 11 спешни екипа са в подготвеност да реагират при утежняване на времето, сподели шефът на „ Аварийна помощ и предварителна защита " Красимир Димитров. Освен пътищата към Витоша, се следят и всички съществени пътни артерии на територията на София, както и се обезпечава естественото придвижване на градския превоз при зимни условия.

Кметът на столицата Васил Терзиев изясни, че са извършени редица срещи, както с Инспектората, по този начин и със работа „ Аварийна помощ и предварителна защита ", КАТ и компаниите по почистването, с цел да се подсигурява, че няма да има проблем и идния сериозен снеговалеж няма да затрудни града. Средствата за зимното разчистване също са обезпечени.

Вчера, в обява във Facebook, кметът на София написа, че при дневни снеговалежи спирките на градския превоз ще се почистват до 18:00 часа. Санкциите за всяка непочистена спирка са в размер на две хиляди лв.. Снегопочистващата техника е снабдена с GPS система и в действително време ще се следи работата от оперативния дежурен център на инспектората. Приоритетно ще се почистват методите при подлези и метростанции, както и тротоарите към учебни заведения, лечебни заведения и детски градини, написа още Терзиев.

Той напомни, че прилежащите територии към комерсиалните обекти и жилищните парцели са отговорност на притежателите и ползвателите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР