На 5-ти октомври 2023 година, председателят на РС–Плевен – съдия

...
На 5-ти октомври 2023 година, председателят на РС–Плевен – съдия
Коментари Харесай

Председателят на Районен съд–Плевен посрещна магистрати от няколко европейски страни

На 5-ти октомври 2023 година, ръководителят на РС–Плевен – арбитър Вера Найденова посрещна в районния съд група магистрати, които са на посещаване в България по Програма за продан 2023 година, която е открита от Европейската мрежа за правосъдно образование.

Програмата е ориентирана към магистрати – съдии, прокурори и следователи, както и към правосъдни чиновници, които са стимулирани да вземат участие в действия по продан и имат положителни знания на съответния работен език, на който се организира обмена.

На срещата в Районен съд – град Плевен през днешния ден участваха: госпожа Габриеле Монтефуско – арбитър в Районен съд Неапол, Италия; господин Щефан Елснерм – арбитър в Районен съд Шалдсхут – Тинген, Германия; госпожа Катержина Роберта Брай – прокурор в Районна прокуратура Фоджа, Италия; госпожа Росанда Койочар – прокурор в Районна прокуратура, Брашов, Румъния; господин Феликс Нюрнбергер – арбитър в Административен съд Нюрнберг, Германия; господин Педро Манзо Абизанда – арбитър в Районен съд Лас Палмас, Испания; господин Йенс Даниел Стиндер – арбитър в Административен съд Детмолд, Германия; господин Марко Бикел – арбитър в Районен съд Аахен, Германия и госпожа Витория Петронела – прокурор в Районна прокуратура, Таранто.

Магистратите се интересуваха най-много от работата на районния съд, от това какви каузи се преглеждат, в какви периоди се вземат решение те и какъв е процентът на доказаните и анулирани правосъдни актове. Заедно с Председателя на РС-Плевен – арбитър Вера Найденова обсъждаха наказателните каузи, които се преглеждат с присъединяване на правосъдни заседатели, като тя им изясни, че в районния съд те са 1/6 от наказателните каузи и са за закононарушения, за които е планувано наказване над пет години „ Лишаване от независимост “.

Преди да посетят град Плевен, магистратите са имали срещи в Националния инстутит на правораздаването и разнообразни правосъдни институции в град София. През вчерашния ден са посетили Апелативна прокуратура – град Велико Търново и Апелативен съд – Велико Търново. Част от програмата им е била и посещаване в Затвора – град Белене, където са се срещнали с управителния екип на Затвора, положителните практики, които се ползват и спецификите и уславията на работата там.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР